Kategorie

Chraňte své vlasy v horkém létě

Léto, to je dovolená, pláže, svěží slaný vzduch, ale také krása rybníků, nafukovacích lehátek a horkého vzduchu s vůní zmrzliny. Je to také doba plná koupání, cachtání, válení se, večerního posedávání se sklenkou vína a barevných západů slunce. A také vlasy, které svou neposedností dokáží potrápit nejednu ženu.
Chraňte své vlasy v horkém létě

Horký vzduch, vlhkost, slaná voda, chlor... to všechno nadělá v našich vlasech paseku a je potřeba jim trochu pomoci, aby se dostali do formy.

Léto, to nejsou jen plážové vlny, jemný melír od sluníčka či bezstarostný drdol, pro vlasy je to hlavně ztráta hydratace a přirozené ochrany. Teplý vzduch a slunce vlasy vysušuje, stávají se tak křehčí a náchylnější k polámání, stejně působí i na vlasovou pokožku. Stejně jak mokré vlasy po koupání zabalené jen tak do drdolu, nejsou úplně ideálním řešením.

Co s tím? Vyměňte na léto svůj běžný šampon a kondicionér za speciálně vyvinuté letní sluneční řady, které obsahují výživné a ochranné látky, co pomohou vašim vlasům udržet vlhkost uvnitř a zároveň chrání vlas i jeho barvu před vyšisováním. Zároveň nezapomeňte na hydratační masku, v létě je to určitě must have položka.

Připomínat, že bychom měli v létě používat krémy na opalování, je asi zbytečné... tak proč podobnou službu nedopřát i našim vlasům a pokožce hlavy? Vlasy pak budou krásné lesklé, hydratované a odvděčí se nám lepší a jednodušší úpravou.

A co si o tom myslí Lenka Chmelová, kadeřnice a technoložka značky Davines?

Lenko, co nejvíce chybí vlasům v letních měsících?
Jednoznačně hydratace. A také dobrá a kvalitní péče. Je důležité na ni v létě nezapomínat, protože vlasy jsou v létě velmi namáhány, ať již sluncem, mořskou vodou, chlorem či suchým větrem.

Jak nejlépe pečovat o vlasovou pokožku?
Určitě si pořiďte vlasovou péči s UV ochranou určenou pro letní měsíce, takový šampon nejen odstraní sůl i chlor, ale zároveň o vlasy pečuje. Nezapomeňte také použít masku. Tu nechte působit 5-15 minut a důkladně opláchněte. Pořiďte si také ochranné mléko nebo sprej, který použijete před tím, než vyrazíte k moři. Takové přípravky se neoplachují, chrání vlas i pokožku v průběhu dne.

Jaký má vliv mořská voda a chlor na barvu vlasů?
Sůl i chlor vysušují vlasy a vlasovou pokožku, stahují barvu, působí jako přírodní odbarvovač. Díky tomu ale také vlas narušuje a je potřeba na to myslet a chránit se.

Chraňte své vlasy a vlasovou pokožku a pozor na účes! Taková spálená pěšinka ve vlasech je zážitek, který si všichni velmi rádi odpustíme. Takže si pořiďte nejen profesionální letní péči, ale také jeden perfektní klobouk.

Související produkty