Kategorie

Dejte vlasům objem

Dodejte svým jemným vlasům objem! Splňte si svůj sen o nadýchaném účesu, o vlasech, které vlají ve větru. Stačí správná péče, trocha trpělivosti a můžete svým jemným vlasům dodat objem, po kterém toužíte. Více už se dozvíte v našem novém článku.
Dejte vlasům objem

Rozevláté, lesklé a zdravé vlasy, nadýchaný účes, dokonalý objem, to je touha mnoha majitelek jemnějších vlasů. A také jejich největší bitva, jak toho dosáhnout. Přitom stačí správná péče, trocha trpělivosti a můžete se naučit i jemným vlasům dát objem, po kterém toužíte! Pojďme se podívat, jak na to.

Jemné vlasy potřebují trochu více snahy a pečlivosti při péči. Nenechte se odradit. S objemem vám pomůže padnoucí střih, profesionální vlasová kosmetika určená přímo pro jemné vlasy a správná technika fénování.


Základem je střih

Pro jemné vlasy je opravdu základem ten správný střih vlasů. Zapomeňte na vlasy do pasu a společně s kadeřníkem vyberte takový účes, který vlasy rozpohybuje a dodá jim objem. Jednou za 6 týdnů si nechte zastřihnout konečky, bohatě stačí pár milimetrů, je potřeba vlasy osvěžit. Ideální pro jemné vlasy jsou účesy z kratších či polodlouhých vlasů, jejich váha pak netáhne vlasy dolů ke zplihnutí. Ofiny, patky, sestříhání podél tváře, to vše je skvělou volbou.


Správné mytí

Hustota vlasů začíná již při mytí, bez toho objemu nedosáhnete. Vybírejte šampon a kondicionér speciálně určený na objem pro jemné vlasy. Takové přípravky mají většinou lehké složení, které vlasy nezatíží. Jemné vlasy jsou citlivé i na množství šamponu, proto s ním šetřete. Rozhodně nezapomeňte na kondicionér, aplikujte ho do konečků vlasů v malém množství.


Fénování

Zásadní je napřímit vlasy u kořínků. Opatrně mačkejte vlasy do ručníku a naneste do vlasů malé množství pěnového tužidla či můžete použít ochranné termo spreje, které jsou stejně jako tužidlo jemně fixační. A jak na objem? Vlasy fénujte nejprve v konečcích a poté češte a fénujte prameny proti směru běžné úpravy – tedy vlasy kolem obličeje foukejte směrem do obličeje a až poté směrem od obličeje, vlasy na zadní části zprava doleva a opačně. Stačí vám k tomu klasický plochý kartáč. Kulatý kartáč použijte až při závěrečném tvarování. Při fénování používejte vlažný vzduch pro jemné prosušení a horký vzduch až pro tvarování. Rozhodně neplatí, že nejzdravější cestou pro vlasy je nefénovat, to vám akorát zaručí kvalitní zplih. Lepší je fénovat, na nižší rychlost i menší teplotu, pomáhá to vlasové pokožce a neničí vlasy.


Žehlit ano, či ne?

Jemné vlasy jsou velmi citlivé a snadno poškoditelné, proto se nedoporučuje žehlení. Objem vlasů to nepřidá, spíš naopak. Pokud ale trváte na naprosto rovných vlasech a žehlička je vaší neodolatelnou láskou, pořiďte si takovou s nastavitelnou teplotou, protože na jemné vlasy potřebujete co nejnižší, klidně i 120 stupňů. Nezapomeňte na ochranné spreje na vlasy.


Nezapomeňte na styling

Jemné vlasy většinou potřebují lehké stylingové přípravky. Ideální jsou přípravky na rozčesávání a výživu vlasů ve spreji či ve formě pudru, které vlasům dodají objem při závěrečném stylingu. Objemové pudry jsou velmi lehké a vlasy nezatěžují, neslepují, jejich aplikace je snadná. Výhodou je, že se vlasy také po použití objemového pudru méně mastí (působí zde stejný efekt jako při užití suchého šamponu).


A naše rada na závěr? Netrvejte na dlouhých vlasech, pokud máte vlasy jemné, poraďte se se svým kadeřníkem a vyberte takový střih, který vaše vlasy podpoří, to je minimálně polovina úspěchu.

Související produkty
    1. Dusy Style Volume Booster 250ml
      Dusy Style Volume Booster 250ml
      -20%
      Cena před slevou: 306,00 Kč 245,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Style Volume dust 5 g
      Dusy Style Volume dust 5 g
      529,00 Kč včetně DPH
    3. Dusy Envité Volume shampoo 250 ml
      Dusy Envité Volume shampoo 250 ml
      -20%
      Cena před slevou: 167,00 Kč 133,00 Kč včetně DPH