Kategorie

Průvodce jarní péčí o vlasy

Pokud chcete mít zdravé a krásné vlasy, vyplatí se přizpůsobit svou vlasovou péči ročnímu období. Zde se dozvíte, co můžete očekávat od blížícího se přechodného období a jak ho zvládnout s našimi oblíbenými produkty pro jarní péči o vlasy.

Průvodce jarní péčí o vlasy

Tipy a základní informace, které vám pomohou zvládnout sezónní přechod.

Co dělá jaro s vašimi vlasy?

Co dělá jaro s pokožkou hlavy?

Základní tipy pro jarní péči o vlasy 

  1.            Vlhkost ve vlasech
  2.            Obnova lesku vlasů 
  3.            Boj proti sezónnímu vypadávání vlasů
  4.            Pomoc profesionálů

Co dělá jaro s vašimi vlasy?
Možná jste si všimli, že vaše vlasy vypadají přes zimu vysušeně a dehydratované, ale jak se vzduch začíná oteplovat, obsah vlhkosti se přirozeně zvyšuje, takže vlasy jsou krepaté a nepoddajné. Sluneční záření, ačkoli v malých dávkách vlasům nevadí, může v nadměrných dávkách způsobit další stres a někdy dokonce ohrozit barvu, obsah bílkovin a lesk vlasů. Stres v kombinaci se změnami teplot může vést k vypadávání vlasů. (Nemusíte se bát: podzimní a jarní "vypadávání" je běžné.)


Co dělá jaro s pokožkou hlavy?
Jaro je na jednu stranu velkým osvěžujícím nápojem pro žíznivou pokožku. Současně však stoupající teploty zvyšují produkci kožního mazu, což může způsobit, že se pokožka začne mastit. V přechodném období si můžete všimnout, že se vám na pokožce hlavy objevuje trochu více mastnoty. Snažte se zabránit jeho hromadění, které může ucpat póry a způsobit zánět, což vede k dalšímu vypadávání vlasů.

Základní tipy pro jarní péči o vlasy

Jste připraveni začít připravovat své vlasy na jaro? Díky těmto tipům a základním produktům si budete moci vychutnat hedvábně hladké, plné a zdravé vlasy během náročného přechodného období.

  1. Vlhkost

Vlhkost je s blížícím se jarem vaším nejlepším přítelem a spojencem číslo jedna. Zařazení hloubkových kondicionérů a masek na vlasy do vaší rutiny je tím nejlepším způsobem, jak vaše prameny zkrotit. Četnost hloubkového kondicionéru závisí na typu vašich vlasů a míře jejich vysušení, ale doporučujeme začít jednou za měsíc a podle potřeby frekvenci zvyšovat na týdenní.

  1. Obnovení lesku

Po správné hydrataci vlasů by se jim měl vrátit přirozený lesk. Neváhejte však zvýšit lesk a hebkost pomocí speciální péče.

  1. Boj proti sezónnímu vypadávání vlasů

Jaro je na shazování vrstev, ne vlasů. Čím silnější, zdravější a energičtější jsou vaše vlasy, tím menší je pravděpodobnost jejich vypadávání. Naše řada Energizing je navržena tak, aby probudila pokožku hlavy a stimulovala růst nových vlasů a zároveň zabránila jejich dalšímu lámání.

      1. Získejte pomoc od profesionálů

      Nikdo nedokáže vrátit jarní vlasy do formy tak jako kvalifikovaný profesionál. Objednejte se ke svému kadeřníkovi, který vám pomůže se správným ošetřením pokožky hlavy a vlasů.

      Související produkty