Kategorie

Průvodce nejlepšími účesy letošního podzimu

Na podzimu je něco, co je neodmyslitelně nové. Teploty klesají, listy mění barvu a dny se zkracují. Nové roční období si žádá nové já. To znamená, že si můžete obměnit šatník, péči o pleť a upravit účes. Na podzim dochází velmi často k vypadávání vlasů, což je ideální čas na to, abyste znovu promysleli svůj účes. Ať už chcete trvalou změnu, nebo jen osvěžit své prameny. V nejnovějším blogovém příspěvku vám přinášíme naše tipy na oblíbené účesy a barvy vlasů pro tuto sezónu.

Průvodce nejlepšími účesy letošního podzimu

Nejlepší podzimní trendy v barvě vlasů


1. Odstíny čokolády a skořice
Zatímco teplé měsíce přinášejí touhu po světlejších, jasnějších, sluncem políbených odstínech, na podzim toužíme po sytějších a tmavších odstínech. V této sezóně to znamená odstíny v hnědé barvě čokolády a skořice. Tyto barvy dodají každému účesu hloubku, rozměr a teplo. A vypadají skvěle na každém. Pokud už jste brunetka, můžete tento vzhled získat střídáním kondicionéru pro barvené hnědé vlasy jednou týdně po umytí šamponem.



2. Karamelové melíry
Melíry jsou krásným způsobem, jak dodat teplo jakékoli barvě vlasů, zejména hnědým vlasům. Pokud chcete na podzim oživit své tmavší prameny, vyzkoušejte karamelové melíry. Toffee není úplně hnědý, ale ani úplně blond, je dokonalou směsí každého z nich a dodává tmavším vlasům pohyb. Požádejte kadeřníka, aby vám melír umístil více kolem obličeje, aby se vaše pleť rozjasnila.


3. Ombre
Stále populárnější trend ombre se drží i na podzim. Tradiční ombre se vyznačuje přechodem bez viditelné linie oddělující tmavou barvu od světlé. Verze pro letošní sezónu je však méně přísná, pro přirozenější fázi odrůstání. Jedná se o plně smíšené ombre s jemnými a několika světlejšími pramínky.

4. Červená balayage
Jaký je rozdíl mezi balayage a ombre? Tyto dva pojmy se často zaměňují, ale není to totéž. Oba jsou sice považovány za melíry, ale hlavní rozdíl spočívá v tom, že balayage je charakteristická zesvětlenými pramínky od kořínků až ke koncům a u ombre se postupně a znatelněji zesvětlují vlasy pouze ke konečkům. A odstín balayage pro podzim je červený. Přesněji řečeno tmavé prameny s ohnivě červenou barvou.


5. Zlatá blond
Pokud plánujete na podzim blond, ujistěte se, že je to zlatá blond. Zlaté prameny, zejména v podobě melírů na tmavších vlasech, jsou dalším vlasovým trendem, který tuto sezónu milujeme. Tato vícebarevná barva vlasů je směsí medových, zlatavých a máslových tónů blond. Udržujte svůj zlatý odstín zářivý a bez mosazi pomocí hloubkové péče – šamponů a kondicionérů, které jsou bezpečné pro barvu.


6. Bronde
Bronde je perfektní barva vlasů s nízkou náročností pro každého, kdo chce na podzim teplejší odstín. Pokud jste brunetka, která chce být světlejší, nebo blondýnka, která chce být tmavší, bronde je v této sezóně řešením. Je to univerzálně lichotivý odstín, který zahřeje každou pleť.


7. Studená šedá
Šediny jsou i nadále jedním z nejžhavějších vlasových trendů. Na podzim se do popředí dostanou střední šedé tóny. Přemýšlíte o šedém odstínu? Studená šedá. Tato barva, zejména na dlouhých vlasech, vypadá tak jednoduše a zároveň složitě. A přitom je tak snadné ji udržovat pomocí správných přípravků na šedivé vlasy. Nechte své vlasy volně růst!


8. Zlatá černá
Ne zcela hnědá, a ne zcela černá, zlatá černá spadá někam doprostřed. Je to dokonalý odstín pro brunetky, které chtějí být v této sezóně tmavší. Zlatá černá je neutrální odstín (ne chladný jako tradiční černá), takže se hodí na většinu odstínů pleti.


9. Havraní černá
Tmavé vlasy jsou tuto sezónu v kurzu! Je to jednoduchý odstín a na podzim je úžasný. Tento dramatický odstín však vyžaduje jistou dávku odvahy, abyste si ho mohly dovolit. Černé prameny jsou náladové a krásné, ale nejsou pro slabé povahy. Pokud chcete tuto sezónu odvážnou změnu, zeptejte se svého kadeřníka na havraní černou!


10. Pálená měď
Měď je dalším žhavým trendem v barvě vlasů na podzim. Spálená měděná barva sluší všem odstínům pleti, zejména když letní opálení mizí. Váš kadeřník vám poradí, jak intenzivní by měděná barva měla pro vás být. Mějte však na paměti, že jde o barvu vlasů náročnou na údržbu. Růst vlasů je u tohoto odstínu velmi nápadný. Pravidelná úprava a týdenní výměna běžného šamponu za měděný jsou nutností!


Nejlepší trendy podzimních účesů


11. Dětská ofina
Jedním z trendů účesů, kterému na podzim opravdu fandíme, jsou mikrobangy, známé také jako dětská ofina. Tato ofina inspirovaná 90. lety je nejjednodušším a nejostřejším způsobem, jak v této sezóně aktualizovat svůj vzhled. Na rozdíl od tupé ofiny je dětská ofina chundelatá a méně těžká a dokonale zapadne do vašeho účesu. Baby ofina vypadá nejlépe na vlnitých vlasech vysušených na vzduchu, ale můžete ji napodobit pomocí laku na vlasy, který lze rozčesat. Nastříkejte ho na ofinu, abyste jí dodali texturovaný styl, aniž byste ji zatížili.

12. Opeřený střih
Dlouhé, péřové vrstvy vypadají na podzim na dlouhých vlasech velmi elegantně. A je to snadný způsob, jak vyzkoušet nový účes, aniž byste museli obětovat délku vlasů. Několik kousků, které rámují obličej, a vrstvy po celé délce vlasů dodají vlasům objem a vzpruhu, kterou v této sezóně potřebujete. V závislosti na tom, jaký máte obličej a jak by měl být orámovaný, by měly vrstvy začínat kolem očí.


13. Shag
Před několika sezónami jsme byli svědky obnovení moderního účesu shag, který se drží i na podzim. Tento účes je směsí péřového střihu kolem obličeje se spoustou nasekaných vrstev po celé délce. Snadno se udržuje a hodí se jak na dlouhé, tak na krátké vlasy. Každodenní styling je s tímto střihem hračka – k dodání textury stačí sprej s mořskou solí.


14. Lob
Dalším střihem, který není náročný na údržbu a který na podzim frčí, je lob. Tento dlouhý střih bobu zasahuje přesně mezi linii čelisti a klíční kosti a lze jej přizpůsobit všem tvarům obličeje a texturám vlasů. Vypadá stejně dobře vysušený na vzduchu a zvlněný jako vyfoukaný rovný a hladký.


15. Pixie
Nechcete se trápit s vyčesáváním vlasů? Odvážný střih pixie je vždy v kurzu a tuto sezónu tomu není jinak. Pokud se po létě plném slané vody, chlóru a zpocených culíků chystáte na krátký sestřih, odvažte se a zvolte pixie! Až se vydáte do kadeřnického salonu, poraďte se se svým kadeřníkem, jaký typ pixie střihu bude nejlépe slušet vašemu tvaru obličeje.

16. Záclonová ofina

Nejoblíbenějším ze všech stylů ofiny a hlavním vlasovým trendem pro tuto sezónu je ofina na záclonu. Od ofiny na stranu až po těžší tupou ofinu – nikdy nebyla lepší doba na její vyzkoušení. Kratší uprostřed a delší po stranách, ofina se závěsem je tak univerzální a snadno se nosí. A protože se obvykle stříhají delší, záclonová ofina se dá také snadno nechat dorůst.


17. Afro
Afro je krásný způsob, jak definovat kadeře přirozeně kudrnatých vlasů. Klíčem k tomuto účesu je, aby afro bylo zakulacené – kudrnaté vlasy přirozeně rostou v zakulaceném tvaru, ale možná budete potřebovat pomoc, abyste ho začali vytvářet. Požádejte kadeřníka, aby vás ostříhal nebo zastřihl, aby se přirozené kudrny vytvarovali do co nejkulatější podoby.

18. Mullet
Nejnovější podzimní trend sestříhaných vlasů si v ničem nevyrovná s mulletem z minulosti. Mullet je stále odvážný a rebelský styl, ale v této sezóně připomíná spíše huňatý drdol. Je nositelnější, modernější a velmi snadno se udržuje. Styling je tak snadný, jako když si češete vlasy. Rozčešete a vyfoukáte pomocí prstů, abyste je vytvarovali do požadovaného tvaru. Pomocí vosku na vlasy se zbavíte poletování vlasů.


19. Šátky na hlavu
Pro využití šátků nemůže být lepší doba než podzim. Šátky jsou tak příjemným vlasovým doplňkem a skvěle udržují hlavu v teple i v chladnějších dnech! Tuto sezónu milujeme vzhled šátku uvázaného kolem hlavy jako čelenku, s culíkem nebo topknotem. Zkuste ho přidat do svého příštího účesu a sledujte, jak promění celý váš vzhled.


20. Moderní bob

Letošní podzim je ve znamení ostrého, tupého a moderního boba. Vedle jedno délkových tupých bobů uvidíme i hranaté a asymetrické účesy bobů. Přesně střižené a zasahující do linie čelisti jsou tyto boby skvělé pro kulatější tvary obličeje.



Podzim je přirozený čas přemýšlet o tom, jak začít znovu, a to zahrnuje i vyzkoušení účesů, které jste možná dosud neměli. Ať už máte jakýkoli typ vlasů, určitě si v této sezóně vyberete střih nebo barvu, které vás nadchnou. Ať už je chcete nadobro změnit, nebo jen upravit, tyto účesy vám pomohou vypadat v této podzimní sezoně co nejlépe.



Související produkty
    1. Dusy Style Hair Lac 500ml
      Dusy Style Hair Lac 500ml
      276,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Envité Silver conditioner 200 ml
      Dusy Envité Silver conditioner 200 ml
      -20%
      Cena před slevou: 223,00 Kč 178,00 Kč včetně DPH
    3. Dusy Style Sea Salt spray 200ml
      Dusy Style Sea Salt spray 200ml
      335,00 Kč včetně DPH
    4. ING Spider Wax 100ml
      ING Spider Wax 100ml
      265,00 Kč včetně DPH
    5. Dusy Style Hair Wax Kokos 150ml
      Dusy Style Hair Wax Kokos 150ml
      249,00 Kč včetně DPH
    6. Dusy Style Spraywax 300ml
      Dusy Style Spraywax 300ml
      389,00 Kč včetně DPH
    7. ING Eco strong Fixing 300ml
      ING Eco strong Fixing 300ml
      349,00 Kč včetně DPH
    8. Celeb Luxury Viral Colorwash silver 244 ml
      Celeb Luxury Viral Colorwash silver 244 ml
      -70%
      Cena před slevou: 859,00 Kč 259,00 Kč včetně DPH
    9. Celeb Luxury Gem Lites Colorditioner fire opal 244 ml
      Celeb Luxury Gem Lites Colorditioner fire opal 244 ml
      -71%
      Cena před slevou: 899,00 Kč 259,00 Kč včetně DPH