Kategorie

Sedm úžasných benefitů mořské soli

Mořská sůl má široké využití a své důležité místo má i v kosmetice. Víte, jakým přínosem může být pro vlasy a tělo? Přečtěte si v následujícím článku.
Sedm úžasných benefitů mořské soli

Co se týče kosmetických benefitů, mořská sůl je absolutně mnohostranný pomocník. Vyrábí se z přirozeně odpařené mořské vody a je už od nepaměti uznávaná pro své zkrášlovací účinky. Od péče o tvář po péči o vlasy, tělo a nehty. Čtěte dále a zjistíte, proč by právě mořská sůl mohla být toto léto vaší jedničkou!

 

  1. Bojuje proti akné

Mořská sůl pomáhá bojovat s nadměrnou produkcí oleje, která vede k ucpávání pórů. Sůl také absorbuje toxiny, včetně bakterií způsobujících akné, a lečí tmavá místa, která po sobě pupínky zanechávají. Pro snadnou léčivou směs smíchejte 1 šálek teplé vody se 3 lžícemi mořské soli. Ponořte do směsi žínku a položte ji na několik minut na potřebné místo, poté obličej opláchněte a osušte.

 

  1. Odstraňuje odumřelé pleťové buňky

Textura mořské soli z něj dělá dokonalý exfoliant k odstranění odumřelé kůže. Peelingové schopnosti mořské soli se však neomezují pouze na její fyzikální vlastnosti. Samotné minerály v mořské soli otevírají póry pro hlubší čištění a pomáhají pokožce absorbovat hydrataci. Pro jednoduchý čistící peeling smíchejte čtvrt šálku mořské soli a půl šálku olivového oleje. Vzniklou pastu aplikujte ve sprše a krouživými pohyby pleť masírujte.

 

  1. Osvěžuje dech

Díky tomu, že mořská sůl odrazuje bakterie, dásně jsou po ní čisté a bojuje proti zápachu z úst - což z ní dělá přírodní ústní vodu. Dokonce bojuje proti bakteriím odpovědným za záněty dásní. Smíchejte ve sklenici mořskou sůl s teplou vodou a vypláchněte si směsí ústa – tak jak jste zvyklí s klasickou ústní vodou.

 

  1. Funguje jako pleťový toner

Mořská sůl pohlcuje přebytečné oleje a pomáhá vyrovnat pH vaší pleti, což z ní dělá dokonalý přírodní toner. Přimíchejte 1 čajovou lžičku mořské soli do půl šálku teplé vody a vatovým tamponkem si každý den otírejte obličej (vyhýbejte se očím), aby vaše pleť byla nádherně zářivá.

 

  1. Stimuluje růst vlasů

Mořská sůl je organický stimulátor kořínků, který podporuje růst a umožňuje vlasovým přírodním olejům, aby udržovaly vaše vlasy zdravé a silné. Současně čistí a odstraňuje veškeré znečištění na pokožce hlavy. Například Davines SOLU Sea Salt Scrub Cleanser je perfektní peeling pro vaši pokožku hlavy na podporu přirozeného růstu. V Allure mořskou sůl nazvali jedním „z těch trendů v péči o vlasy, které by nikdy neměly vyjít z módy.“

 

  1. Rozjasní zažloutlé nehty

Mořská sůl vyrábí neuvěřitelně efektivní, přírodní prostředek na bělení nehtů. Stačí smíchat po 1 čajové lžičce mořské soli, jedlé sody a citronové šťávy s půl šálkem teplé vody. Namočte si nehty do směsi asi na deset minut a pak je jemně vydrhněte kartáčkem na nehty.

 

  1. Vytváří nejdokonalejší plážové vlny

Také milujete vlny ve vlasech, které získáte po ponoření do oceánu? Ty vlny, kterých se vždy snažíme docílit i doma po návratu z dovolené? Je to právě sůl, která vašim vlasům dodá dokonalý look. Davines Sea Salt Spray je váš ideální pomocník. Stačí nanést mlhu na čisté, suché vlasy a nechat sprej vstřebat. Výsledkem jsou perfektní plážové vlny s úžasnou texturou.

 

Mořská sůl je lázeňské tajemství, které si letos v létě zaručeně zaslouží místo ve vaší koupelně. Tato multi-taskingová zcela přírodní super ingredience vás donutí přemýšlet, jak jste se bez ní kdy dokázali obejít.

Související produkty