Kategorie

Vysoký culík: evergreen, který dodá vašemu vzhledu styl

Hledáte ten správný účes na večírek, společenskou událost nebo jen na běžný den? 

V následujícím článku se dozvíte jak si správně udělat vysoký culík, který se hodí jak na společenskou událost, tak třeba i na běžné nošení.

Vysoký culík: evergreen, který dodá vašemu vzhledu styl

Pokud máte středně dlouhé vlasy, víte, že culík je nezbytnou součástí výbavy pro chození do práce, sportování, pobyt doma atd. Pokud vaše vlasy nejsou dokonale upravené, je to nouzové řešení, které zachrání všechny okolnosti. Ano, protože culík je praktický a neformální účes vhodný pro mnoho tvarů obličeje, který navíc umí být elegantní. Ve skutečnosti je vysoký culík elegantní, ideální na slavnostní ceremoniál nebo speciální událost. Je univerzální nejen co do příležitostí použití, ale propůjčuje se mnoha variacím na toto téma: vysoký culík může být hladký nebo zvlněný, stažený nebo jemný, s třásněmi, s objemem vpředu, s úponky, s copánky nebo bublinami a tak dále. Na večírek ho pak můžete ozdobit vlasovými doplňky se šperky.

 

Začněme od základů: jak si udělat vysoký culík

Existuje několik technik, jak si udělat vysoký culík. Podle našeho názoru je tato nejjednodušší:

Umyjte, vysušte a případně vyžehlete vlasy. Vlasy vyčešte plochým nebo oválným kartáčem směrem dozadu a nahoru. Svažte je gumičkou, která vám dobře padne kolem hlavy: stačí klasická gumička nebo gumička s háčky na koncích. Vezměte malý pramen vlasů z ohonu, nastříkejte ho trochou laku na vlasy, omotejte ho kolem gumičky a připněte sponkou. Pokud se chcete vyřádit, přeskočte předchozí krok a použijte gumičky s kamínky, perlami, kovovými ozdobami apod. Účes zafixujte silně tužícím lakem na vlasy; případně můžete vlasy stažené dozadu narovnat a účesu s vysokým culíkem dodat lesk nanesením silně nebo středně tužícího gelu nebo jemného vosku.

 

Nebo můžete vyzkoušet verzi hladkého vysokého culíku, zde je návod, jak na to:

Vlasy sepněte do vysokého půlocasu a držte je třemi nebo čtyřmi prsty nad ušima. Půlocas svažte gumičkou. Zbytek vlasů rozdělte na dvě symetrické části (levou a pravou). Obě části spojte gumičkou do ohonu za půlocasem. Zvedněte ocas a svažte ho k půlocasu další gumičkou a dobře utáhněte. Gumičky skryjte pramenem vlasů.

Vysoký culík a jeho varianty

Jakmile je culík vyroben, je buď dokončen tak, jak je, nebo se stane výchozím bodem. Vysoký culík můžete například vylepšit prstýnky. Potřebujete k tomu žehličku nebo kulmu, s jejíž pomocí dodáte účesu pohyb tím, že budete postupovat pramen po prameni. Před použitím horkého nástroje použijte přípravek na ochranu před teplem.

 

Další variantou je vysoký culík s pramínky vpředu, který se nosí po stranách obličeje. Říká se jim úponky – stejně jako úponky popínavých rostlin – a mohou vám připomínat devadesátá léta:

Tentokrát si připravte dva malé trojúhelníkové pramínky vlasů, jeden na každé straně nad čelem. Přidržte je skřipcem a pracujte na zbytku účesu. Vytvořte vysoký culík pomocí vámi preferované techniky. Vezměte zpět dva prameny a definujte je pomocí žehličky na vlasy nebo kulmy.

 

Milujete vintage styl? Proč si neudělat vpředu vysoký, nadýchaný culík s loknami ve stylu 60. let? Vyzbrojte se hřebenem s jemnými zuby na natupírování:

Vezměte přední část vlasů pomocí konce hřebenu. Natupírujte nastříkejte trochu laku na vlasy a zajistěte sponkou. Udělejte vysoký culík. Vezměte natupírovaný horní uzel, upravte jej tak, aby vytvořil objem na vrcholu hlavy, jemně jej rozčešte. Těsně nad culíkem ho sepněte sponkou.

Chcete-li účesu dodat lesk, můžete použít lesk ve spreji nebo olej, který vlasům nejen dodá lesk, ale také je příjemně provoní.

Související produkty
    1. Davines Oi all in one milk 135ml
      Davines Oi all in one milk 135ml
      644,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Style Hair Lac 500ml
      Dusy Style Hair Lac 500ml
      276,00 Kč včetně DPH
    3. Gris Gumičky soft černá 5ks
      Gris Gumičky soft černá 5ks
      63,00 Kč včetně DPH
    4. Kartáč Hercules 12100801 - 9047
      Kartáč Hercules 12100801 - 9047
      399,00 Kč včetně DPH
    5. Hair Company Inimitable Style Heat Protection Serum 250ml
      Hair Company Inimitable Style Heat Protection Serum 250ml
      -25%
      Cena před slevou: 433,00 Kč 325,00 Kč včetně DPH
    6. Dusy Style Thermo Setting Spray 200ml
      Dusy Style Thermo Setting Spray 200ml
      -20%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 267,00 Kč včetně DPH
    7. Gris Gumičky 3ks černá
      Gris Gumičky 3ks černá
      49,00 Kč včetně DPH
    8. Dusy Style Hair Shine 400ml
      Dusy Style Hair Shine 400ml
      489,00 Kč včetně DPH
    9. MY SALON kartáč Volume
      MY SALON kartáč Volume
      -26%
      Cena před slevou: 129,00 Kč 96,00 Kč včetně DPH
    10. ING Spider Wax 100ml
      ING Spider Wax 100ml
      265,00 Kč včetně DPH
    11. Dusy Curly Boost 200ml
      Dusy Curly Boost 200ml
      489,00 Kč včetně DPH
    12. ING Extra Strong Gum 250ml
      ING Extra Strong Gum 250ml
      279,00 Kč včetně DPH
    13. WetBrush Epic Multigrip Blowout S
      WetBrush Epic Multigrip Blowout S
      -20%
      Cena před slevou: 649,00 Kč 519,00 Kč včetně DPH