Kategorie

10 nejlepších tipů pro péči o vlasy v létě

V následujícím článku Vám přinášíme 10 nejlepších tipů pro letní péči o vlasy, které vám pomohou udržet si lesklé a vyživené vlasy po celé léto.

10 nejlepších tipů pro péči o vlasy v létě

Léto je obdobím slunce, zábavy a krepatění. Většina z nás si je vědoma škod, které může letní počasí napáchat na naší pokožce, ale co naše vlasy.

Mnozí z nás zjišťují, že naše vlasy jsou v létě suché, krepaté a poškozené. Některým lidem se šupinatí pokožka hlavy, jiným se v letních měsících může změnit barva vlasů. K letním potížím vlasů přispívají především:

Teplo

Vysoké teploty ničí i zdravé vlasy. Intenzivní UV záření může poškodit vlasovou pokožku a způsobit vysušení vlasů. Čím jsou vlasy sušší, tím více vlhkého vzduchu se snaží nasát, aby obnovily rovnováhu, což nakonec způsobuje jejich větší krepatění.

Vlhkost

Letní vedra někdy doprovází vysoká vlhkost vzduchu. Když je vlhko, vaše vlasy nasáknou část této přebytečné vlhkosti, což způsobí bobtnání vlasových stvolů a porušení vlasových kutikul. Porušené kutikuly vedou ke krepatění vlasů.

Plavání

Při plavání jsou vlasy vystaveny dalšímu poškození. Chlór obsažený v bazénové vodě zbavuje vlasy přirozeného oleje a vystavuje je působení dalších bazénových chemikálií, které se mohou vázat na vlasový stonek a způsobit změny barvy vlasů. Pokud plavete v moři nebo oceánu, slaná voda vlasy vysušuje a poškozuje je.

 

Tipy pro péči o vlasy v letních dnech

Udržet pokožku hlavy a vlasy zdravé i během několika měsíců letního počasí může být snazší díky vhodným postupům. Zde je našich 10 nejlepších tipů pro letní péči o vlasy, které vám pomohou udržet si lesklé a vyživené vlasy po celé léto.

 

Tip č. 1: Boj proti krepatění a dehydrataci
Jak jsme vysvětlili výše, kombinace suchých vlasů a vlhkého vzduchu může způsobit, že se některé typy vlasů v letních měsících neuvěřitelně krepatí a poškozují. Pokud jste náchylní ke krepatění, myjte si v létě vlasy zvláčňujícím šamponem. Po umytí šamponem požijte hloubkově ošetřující masku na vlas. Ta uzamkne vlhkost a ochrání vaše vlasy před vysoušením. Maska na vlasy dokáže doplnit živiny ve vlasech a vytváří tak efekt proti krepatění: nechte ji po umytí působit 5-10 minut, abyste dosáhli okamžité hebkosti.
Pokud máte barvené vlasy, používejte v době nadměrného slunění mléko na vlasy s ochranou proti slunečnímu záření- chrání barvu před škodlivým UV zářením. Mléko na vlasy SU se skvěle hodí pro použití před i po slunění:

Tip č. 2: Vyhněte se dodatečnému zahřívání
Když jste v létě venku, vaše vlasy jsou vystaveny velmi intenzivnímu teplu - i když se zrovna neválíte celý den na pláži. Vyhněte se ještě většímu zahřívání vlasů tím, že nebudete používat fén a odložíte žehličku na vlasy nebo kulmu. Tyto minuty tepelného stylingu se rychle sčítají a mohou způsobit další zátěž vlasů, které už tak bojují s poškozením teplem.

Nezapomeňte také, že nechat vlasy uschnout na vzduchu je projevem péče nejen o vaše vlasy, ale také o planetu. Fén a další horké nástroje spotřebovávají energii, takže pokud to počasí a váš rozvrh dovolí, může být udržitelnou volbou se jim vyhnout. Zejména v létě tak můžete přispět ke snížení dopadu svých návyků v péči o vlasy a učinit je ctnostnějšími.

Pokud mokrá hlava není zrovna váš styl, zkuste si vlasy umýt v noci a spát na mokrých vlasech. Vlasy přes noc přirozeně uschnou a ráno je můžete upravit. Dokonce můžete zkusit spát v mokrém copu nebo natáčkách na vlasy, abyste měli připravený tvar a objem!


Tip č. 3: Méně často myjte svoje vlasy
Pokud si obvykle myjete vlasy každý den, zkuste místo toho přejít na mytí každý druhý den (nebo každé tři dny!). V závislosti na typu vašich vlasů je méně časté mytí pravděpodobně lepší pro vaše vlasy - a také pro vodní zdroje planety!

Pokud se vám vlasy mezi jednotlivými mytími zdají příliš mastné, můžete vyzkoušet suchý šampon: absorbuje přebytečný maz a zanechá vlasy čisté a hebké. Navíc jej lze použít i při stylingu, kdy vlasům dodá objem a texturu.


Tip č. 4: Zvolte chladnější vodu
Při sprchování volte chladnější teplotu vody. Osvěžíte tak pokožku hlavy, ale také snížíte množství energie spotřebované na ohřev vody, a tím snížíte množství CO2, které se uvolňuje při péči o vlasy. A nezapomeňte vypnout vodu během masírování šamponem nebo kondicionérem, zapněte tekoucí vodu pouze na opláchnutí: víme, že sprcha je pro vás chvílí relaxace; pokud je však příliš dlouhá, může způsobit zátěž pro planetu, zejména v těch oblastech, kde je vody nedostatek.


Tip č. 5: Svázané vlasy
Zvedněte ruku, pokud se vám líbí, že máte celé léto zpocené vlasy přilepené na zátylku. Nikdo? V letních měsících si vlasy stáhněte nahoru, abyste se okamžitě ochladili. Pokud culíky nejsou váš styl, zvolte volné, vlnité vlasy, které vám nebudou ležet na krku.



Tip č. 6: Plavte zodpovědně

Pokud se chystáte plavat, chraňte své vlasy před a po ponořením do vody. Přírodní řešení nabízí vlasové mlék, které můžete po umytí nanést na vlasy jako kondicionér nebo na suché vlasy na několik minut až hodin jako vyživující masku na vlasy. Po plavání opláchněte vlasy studenou vodou a znovu je hydratujte pomocí vlasového mléka.


Tip č. 7: Pozor na kartáč
Hrubé kartáčování může vytrhnout vlasové kořínky a zlomit křehké letní vlasy. Místo toho používejte hřebeny - zejména na mokré vlasy, které jsou jemnější pro vaše vlasy.


Tip č. 8: Buďte opatrní s barvami
Barvené vlasy jsou v letních měsících mimořádně náchylné k poškození. Letos v létě vynechejte typickou barevnou rutinu nebo si místo úplného odbarvení zvolte jemné zesvětlení. Pokud si vlasy barvíte, používejte hloubkovou péči, která zabrání jejich vysušení a poškození.


Tip č. 9: Klobouk vs. teplo
Klobouky, šátky a šály jsou skvělým způsobem, jak ochránit vlasy před škodlivými slunečními paprsky, ale co s vlasy v klobouku? Nejlepší způsob, jak jim předcházet, je nosit klobouk s volnou krempou a používat suchý šampon nebo sprej pro zvětšení objemu, aby vlasy nezplihly.

 

Tip č.10: Krátké vlasy v létě

Nic se nevyrovná krátkým vlasům, které v létě působí lehce. Když se rozhodnete pro odvážný střih nad ramena, máte nekonečné možnosti - od drobných drdolů až po dramatický pixie střih. Jen se ujistěte, že si chráníte krk nějakou péčí o pokožku po opalování, protože tato citlivá oblast bude nově vystavena slunci.

 

Související produkty
    1. Schwarzkopf Professional OSIS+ REFRESH DUST 300ml
      Schwarzkopf Professional OSIS+ REFRESH DUST 300ml
      -30%
      Cena před slevou: 349,00 Kč 245,00 Kč včetně DPH
    2. Davines SU hair mask 150ml
      Davines SU hair mask 150ml
      644,00 Kč včetně DPH
    3. Davines SU hair milk 135ml
      Davines SU hair milk 135ml
      734,00 Kč včetně DPH
    4. Davines SU tan maximizer 150ml
      Davines SU tan maximizer 150ml
      704,00 Kč včetně DPH
    5. Davines SU aftersun cream 150ml
      Davines SU aftersun cream 150ml
      779,00 Kč včetně DPH