Kategorie

11 vlasových triků, díky kterým budou tenké vlasy vypadat silnější

Velký objem a husté vlasy jsou krásným snem. Pokud máte řídké vlasy, klíčem k zvětšení objemu a zvýšení plnosti je vytvoření iluze hustších vlasů. V následujícím článku vám ukážeme, tipy, triky a účesy, se kterými každý typ vlasů může vypadat objemnější, než ve skutečnosti je.
11 vlasových triků, díky kterým budou tenké vlasy vypadat silnější

Velký objem a husté vlasy jsou krásným snem. V závislosti na přirozené struktuře vlasů však může být přidání objemu obtížné. Pokud máte řídké vlasy, klíčem k zvětšení objemu a zvýšení plnosti je vytvoření iluze hustších vlasů. Se správnými tipy, triky a účesy může každý typ vlasů vypadat objemnější, než ve skutečnosti je. Pokud máte tenké nebo řídnoucí vlasy a chcete velký objem, zpozorněte. Rozebíráme ty nejlepší rady, díky nimž budou vlasy vypadat hustší.

 

Používejte správný šampon

Velký objem vlasů začíná ve sprše s objemovým šamponem. Myjte si vlasy každý druhý den šamponem pro trvalý objem a pevnost.

 

Vyměňte šampon za čisticí šampon

Pokud máte tenčí vlasy, zbytky produktu mohou vaše vlasy ještě více zatížit. Čistící šampony jsou hloubkově čistící přípravky, které se zaměřují na odstranění zbytků a nánosů. Pokud používáte stylingové přípravky, měsíční detoxikační kúra s čisticím šamponem pomůže obnovit objem a lesk vašich vlasů.

 

Vyhněte se špatnému kondicionéru a aplikujte jej pouze na konečky vlasů.

Vyhněte se kondicionérům s hloubkovými účinky – tím vaše řídké vlasy splihnou. Používejte lehký kondicionér a nanášejte ho pouze na konečky vlasů; vyhněte se kořínkům, jinak zatíží celé vlasy.

 

Použití natáček na vlasy pro zvětšení objemu

Pro vytvoření velkého objemu tenkých vlasů můžete místo foukání použít natáčky na vlasy. Snadno se používají a jsou pro vaše vlasy zdravější než neustálé horké foukání. K vytvoření iluze hustších vlasů po celé délce stačí natáčet přední části vlasů.

 

Úprava vlasů pomocí pěny

Co se týče stylingových přípravků, pěnu, díky níž tenké vlasy vypadají hustší, nepřekonáte. Pro větší objem začněte s vlhkými vlasy. Nastříkejte si do dlaně pěnu na zvětšení objemu o velikosti golfového míčku. Vezměte hřeben a přejeďte jím po pěně, aby se produkt dostal na štětiny. Pročešte vlasy od středních délek ke konečkům a upravte je.

 

Použití suchého texturizačního spreje

Suchý texturizační sprej pro jemné vlasy je odpovědí na všechny vaše trápení s řídkými vlasy. Díky němu získáte okamžitě plný a rozcuchaný vzhled. Zvedněte malé části vlasů a nastříkejte přípravek do každé části u kořínků. Pokračujte v tomto postupu po celé hlavě a prsty uhlaďte a upravte.

Zařazení suchého šamponu

Suchý šampon nejen osvěží vaše řídké vlasy, ale také jim dodá objem. Po důkladném protřepání nastříkejte suchý šampon v malém množství přímo ke kořínkům. Nechte ho asi minutu působit a poté ho vmasírujte prsty. Pro zvětšení objemu použijte studený proud vzduchu z fénu. Pokud se obáváte poškození nebo lámání vlasů, zapečeťte konečky jedním z mnoha výhodných vlasových olejů.

 

Tupírování vlasů na temeni hlavy

Tupírování, známé také jako natupírování, je stará technika pro vytvoření iluze silnějších kořínků. Rozdělte korunu vlasů na pruhy široké přibližně 1-2 palce. Každou část držte napnutou a třemi krátkými tahy ji natupírujte směrem dolů.

 

Vyfoukejte směrem nahoru

Při fénování vlasů dbejte na to, aby proud vzduchu směřoval pod kořínky nahoru, nikoli dolů na temeno hlavy.

 

Kulatý kartáč používejte až na konci stylingu.

Kulaté kartáče jsou nejlepší pro vytvoření objemu při foukání. Po použití lopatkového kartáče k vysušení mokrých vlasů asi na 80 % přejděte na kulatý kartáč. Na konci foukání použijte difuzér, abyste při úpravě vlasů oddělili a nadzvedli prameny.

 

Zakryjte si kořeny

Pokud vám řídnou vlasy, budou vaše vlasy vypadat ještě řidší, zejména pokud jste brunetka. Nastříkejte na pokožku hlavy a kořínky dočasný korektor, který vytvoří dojem silnějších vlasů.

 

Účesy, díky nimž budou tenké vlasy vypadat silnější

První krok k předstírání většího objemu začíná správným účesem. Správný střih a styl dokáže proměnit tenké vlasy ve zdánlivě hustou a objemnou hřívu. Tyto účesy jsou strategicky navrženy tak, aby tenké vlasy vypadaly silnější.

 

Pixie střih

Pixie střih může způsobit, že vaše řídké vlasy budou vypadat silnější, než ve skutečnosti jsou. Vyzkoušejte střih se sestříhanými vrstvami, které mu dodají objem, a použijte texturizační sérum, které dodá účesu výraz, aniž by vlasy zatížil.

 

Více vrstev

Ať už se jedná o odrostlou ofinu nebo obličejový rám, zařazení více vrstev může pomoci, aby tenké vlasy vypadaly silnější. jsou také skvělým způsobem, jak se vypořádat s poškozením nebo lámáním vlasů. Pokud máte tenké vlasy a přemýšlíte, jak opravit poškozené vlasy, může vám pomoci přidání více vrstev.

 

Šikmý bob neboli mikádo

Šikmý bob vypadá nejlépe na tenkých, rovných vlasech. To proto, že tento typ vlasů velmi dobře ukazuje rovné linie a zdůrazňuje geometrii tohoto střihu. Bob je klasický účes, který se snadno upravuje, udržuje i dorůstá.

 

Shag

Pokud máte tenké kudrnaté nebo vlnité vlasy, je shag nejlepším účesem pro předstírání objemu. Dlouhé vrstvy a ofina pomáhají vytvořit iluzi plnějších vlasů. Navíc není nic snazšího než dokonale rozcuchané plážové vlny, které jsou díky shag účesu ideální pro úpravu tenkých vlasů, aby vypadaly silnější.

 

Bob (mikádo) dlouhý až k bradě

Tupý bob dlouhý až k bradě lichotí všem typům vlasů a tenké vlasy nejsou výjimkou. Každý účes s tupým obvodem vytváří iluzi silnějších vlasů. Tupý bob v jedné délce u brady je skvělou volbou pro tenké vlasy a lze ho nosit rovný a hladký i zvlněný a rozcuchaný.

 

Nejčastější otázky týkající se řídkých vlasů

Mohu si nechat zesílit vlasy?

Pro trvalou změnu průměru jednotlivých pramenů vlasů lze udělat jen málo. Udržování zdravé a otevřené pokožky hlavy a vlasových folikulů však pomáhá vytvářet iluzi silnějšího pramene vlasů. Chcete-li udržet vlasové folikuly co nejzdravější, je nezbytné pravidelné čištění a exfoliace vlasové pokožky pomocí peelingu.

 

Jaká je nejlepší dieta pro zesílení vlasů?

Vyvážená strava se správnými živinami může pomoci podpořit růst vlasů, zejména pokud se potýkáte s řídnutím vlasů. Nejlepší strava je taková, která obsahuje zdravé tuky, antioxidanty pro posílení vlasových folikulů, potraviny bohaté na železo pro zvýšení počtu červených krvinek a potraviny bohaté na bílkoviny

 

Pocit jistoty ohledně vlasů

V závislosti na přirozené struktuře vašich vlasů může být přidání objemu obtížné. Pokud máte řídké vlasy, tyto tipy, triky a účesy mohou vaše vlasy udělat hustší. Zařaďte pouze ty nejkvalitnější produkty do své rutiny pro větší objem vašich vlasů.

Související produkty
    1. ING Shinning Fluid 80ml
      ING Shinning Fluid 80ml
      -32%
      Cena před slevou: 246,00 Kč 168,00 Kč včetně DPH
    2. Davines Oi Oil 135ml
      Davines Oi Oil 135ml
      704,00 Kč včetně DPH
    3. Hair Company Inimitable Style Illuminating Drops 100ml
      Hair Company Inimitable Style Illuminating Drops 100ml
      -36%
      Cena před slevou: 389,00 Kč 250,00 Kč včetně DPH
    4. COVER HAIR Volume Dark Brown 30g
      COVER HAIR Volume Dark Brown 30g
      -14%
      Cena před slevou: 897,00 Kč 769,00 Kč včetně DPH
    5. Loreal Tecni.Art Volume Lift spray-mousse 250 ml
      Loreal Tecni.Art Volume Lift spray-mousse 250 ml
      -23%
      Cena před slevou: 390,00 Kč 299,00 Kč včetně DPH
    6. Loreal Tecni.Art Savage Panache spray 250 ml
      Loreal Tecni.Art Savage Panache spray 250 ml
      -23%
      Cena před slevou: 390,00 Kč 299,00 Kč včetně DPH
    7. Dusy Style Volume Booster 250ml
      Dusy Style Volume Booster 250ml
      -23%
      Cena před slevou: 306,00 Kč 236,00 Kč včetně DPH
    8. Dusy Style Volume Mousse Strong 400ml
      Dusy Style Volume Mousse Strong 400ml
      -25%
      Cena před slevou: 276,00 Kč 207,00 Kč včetně DPH
    9. ING Crystal Serum 120ml
      ING Crystal Serum 120ml
      343,00 Kč včetně DPH
    10. Indola Repair Split-ends 100ml
      Indola Repair Split-ends 100ml
      -18%
      Cena před slevou: 279,00 Kč 229,00 Kč včetně DPH
    11. Schwarzkopf BC Collagen volume boost shampoo 250ml
      Schwarzkopf BC Collagen volume boost shampoo 250ml
      -25%
      Cena před slevou: 292,00 Kč 219,00 Kč včetně DPH
    12. Indola Cleansing Shampoo 300ml
      Indola Cleansing Shampoo 300ml
      222,00 Kč včetně DPH
    13. Schwarzkopf BC Clean Balance shampoo 250ml
      Schwarzkopf BC Clean Balance shampoo 250ml
      -25%
      Cena před slevou: 292,00 Kč 219,00 Kč včetně DPH
    14. Indola Texture spray 300ml
      Indola Texture spray 300ml
      -17%
      Cena před slevou: 239,00 Kč 199,00 Kč včetně DPH
    15. WELLA Professionals INVIGO Aqua Pure shampoo 250ml
      WELLA Professionals INVIGO Aqua Pure shampoo 250ml
      -10%
      Cena před slevou: 219,00 Kč 197,00 Kč včetně DPH