Kategorie

16 snadných zimních účesů

Chladné zimní teploty mohou z vašich vlasů vysát vlhkost, takže jsou suché a náchylné k lámání. Použití správných přípravků a vhodná úprava účesu dokáže divy. Buďte i v zimě připraveni na každou příležitost. Několik tipů vám přinášíme v následujícím článku.
16 snadných zimních účesů

Zima může být pro vaše vlasy náročná, takže je těžké získat dokonalý vzhled. Nízké teploty a vítr v tomto ročním období mohou z vlasů vysávat vlhkost a zanechávat je suché, zplihlé a náchylné k lámání. K tomu přidejte zbytky poškození z léta a vaše vlasy budou v zimě pravděpodobně potřebovat ošetření. Proč tedy nevyužít toto období k tomu, abyste vlasům vrátili zdravý vzhled? Používejte hydratační vlasové produkty, který mi je např. řada produktů pro kudrnaté vlasy - šampony, kondicionéry, pěny a séra pro zvlnění, které odolávají vlhkosti, zabraňují krepatění a vlasům dodávají zpět jejich pružnost. Vhodné jsou i produkty pro suché vlasy zahrnující navíc regenerační krémy a masky, které přivedou vaše vlasy zpět k životu. Vysoce účinné jsou také přípravky pro poškozené vlasy. Ty pracují na nápravě poškození a obnovení optimálního zdraví vlasů.

 

Nejen správný výběr vlasových produktů, ale i úprava účesu vám může pomoci bojovat proti krepatění a roztřepeným konečkům. Mrkněte na několik tipů, jak své kadeře v zimě upravit. Tyto zimní vlasové trendy jsou snadné a vhodné jak na denní nošení, tak na večírek.

1. Copánky

 Pletené účesy jsou dokonalým typem účesu, který chrání kudrnaté vlasy před chladem a větrem, který vede k lámání. Navíc jsou copánky stejně ideální jak pro večírek, tak pro každodenní přípravu večeře. 

Zde je jednoduchý návod na pletení rybího copu.

  • Uchopte část vlasů, kterou chcete zaplést, rozdělte ji na polovinu a v každé ruce držte jednu část.
  • Uchopte malou část vlasů z vnější strany vlasů v pravé ruce, překřižte ji a spojte s částí v levé ruce.
  • Poté překřižte malý kousek vlasů z levé části a přidejte ho k pravé straně.
  • Pokračujte v uchopování malých úseků vlasů, jejich překřížení a spojení s druhou polovinou, dokud nedosáhnete spodní části pramenů a nezajistíte je.

2. Kroucený účes

 Točený účes je perfektní zimní účes. Dodává dokonalý vzhled na každou příležitost.

  • Rozdělte vlasy uprostřed a zbytek pramenů sepněte do nízkého drdolu.
  • Sepněte ho sponkou a v případě potřeby použijte sponky, abyste zabránili vyskakování roztřepených vlasů.
  • Natočený účes udržujte na místě pomocí laku na vlasy s mechanickým rozprašovačem.

3. Poloviční drdol

 Poloviční drdol je perfektní zimní účes pro každý typ a délku vlasů. A čím neupravenější ten účes necháte, tím lépe vypadá – jak snadné to je?!

  • Sčešte vlasy nad ušima do vysokého culíku na temeno hlavy.
  • Obtočte culík kolem sebe a pak ho stočte směrem k základu, až vytvoříte drdol.
  • Pomocí sponek ho připevněte k hlavě a na závěr ho několikrát přestříkejte silným
  • lakem na vlasy.

4. Přírodní vlny sušené na vzduchu

 Nejlepší doba pro zvýraznění přirozené struktury vlasů je v zimě, kdy není vlhko. Pokud jste se někdy chtěli pochlubit svými přirozenými kadeřemi, ale nevěděli jste, jak začít, tento návod je určen právě vám.

 

  • Umyjte si vlasy šamponem bez sulfátů, použijte lehký kondicionér a rozčešte je prsty.
  • Ještě vlhké vlasy natřete gelem se střední fixací, mačkejte lokny směrem k pokožce hlavy.
  • Tento postup opakujte ručníkem z mikrovlákna, abyste odstranili přebytečnou vodu.
  • Zvedněte lokny a podél pokožky hlavy nasaďte kovové sponky, před jejich sepnutím vlasy vytáhněte nahoru.
  • Tím podpoříte objem a také pomůžete vlasům o něco rychleji uschnout.

5. Vysoký culík

 Ultra vysoký culík je tak klasický a jednoduchý, zároveň naprosto vhodný pro všechny zimní události ve vašem kalendáři. Stačí pevně sepnout vlasy na temeni hlavy a zajistit je gumičkou. Aby culík držel na místě, použijte lak na vlasy.

6. Retro lokny

 Retro lokny jsou jednoduchým, ale okouzlujícím zimním účesem, který se hodí na každou příležitost. A tyto kadeře není snadnější vytvořit! Ručníkem vysušené nebo vlhké vlasy natřete krémem na lokny a jemně je stočte do drdolu. Volně ho zajistěte sponkami a nechte přes noc na hlavě. Když se ráno probudíte, vlasy protřepejte a na závěr je nalakujte lakem na vlasy.

7. Účes Shag

 Jedním z nejjednodušších způsobů, jak na zimu změnit vzhled svých vlasů, je účes. A letošní zima je ve znamení účesu „shag“. Sekané vrstvy vytvoří tvar a objem a zároveň dodají účesu výraznou strukturu a tvar. Je to dokonalá odpověď na zimní zplihlý efekt na vaše vlasy.

8. Horní uzel

 Je snad snazší zvládnout zimní účes než uzel na hlavě? Klíčem ke zvládnutí uzlu je textura, takže pokud máte rovné nebo jemné vlasy, začněte se suchým šamponem. Nastříkejte ho ke kořínkům a prsty ho vetřete do pokožky hlavy. Zvedněte vlasy do vysokého culíku. Několik pramenů nechte volně a konce vlasů omotejte kolem culíku a zajistěte sponkami.

9. Dospělý culík

 Tento zauzlovaný culík je dokonalým zimním účesem a vypadá, jako byste si dali mnohem víc záležet. Zde je návod na snadný culík pro dospělé:

  • Udělejte si culík: rozdělte si vlasy uprostřed, do každé ruky uchopte jednu část, překřižte a přehoďte pravou přes levou a každou část napněte.
  • Posuňte úchop dolů a prsty najděte ve vlasech otvor, kterým jednu stranu smyčkou protáhnete.
  • Zvedněte jeden pramen nahoru a provlékněte jej otvorem, přičemž každou stranu pevně zatáhněte, abyste zajistili uzel.
  • Přeneste oba prameny do jedné ruky a svažte culík gumičkou těsně pod uzlem.
  • Uchopte sponku a zasuňte ji dolů do horní části uzlu. Tím zakryjete případné oddělení obou částí a udržíte uzel na culíku v bezpečí.
  • Uchopte malý kousek vlasů ze spodní části culíku a omotejte ho kolem vlasové gumičky – když už ho nemůžete omotat, zastrčte konce sponkou.

10. Tupý Bob

Pokud vás v zimě přepadne touha ostříhat si vlasy, zajděte za kadeřníkem a nechte si udělat tupý bob. Jedná se o snadný účes ideální pro všechny, kdo mají zplihlé vlasy bez života, protože tupá linie vytváří iluzi plnosti. Tento účes si poradí s tím, co máte, a vyžaduje jen velmi málo stylingu.

11. Záclonové ofiny

Ofina na záclonu je na zimu neuvěřitelně nositelná. Záclony můžete posunout dopředu, aby orámovaly obličej a zdůraznily lícní kosti, nebo je zastrčit dozadu za uši, aby se vaše rysy otevřely. Skvěle se hodí k jakémukoli účesu, a navíc se snadno upravuje. Nejprve si rozdělte vlasy uprostřed. Poté si ofinu vyfénujte směrem od obličeje a obtočte ji kolem kulatého kartáče. Na konci ofinu kartáčem protáhněte, aby se rozcuchala.

12. Čelenky

Nejdokonalejším doplňkem této sezóny je výrazná čelenka. Čelenky jsou pravděpodobně nejjednodušší ze všech zimních účesů. Nevyžadují žádné úsilí a hodí se stejně dobře k malým černým šatům jako k teplákům. Pro formálnější příležitosti zvolte sametovou čelenku, pro ležérnější účes koženou nebo želvovinovou.

13. Nízký rozcuchaný drdol

Nízký rozcuchaný drdol je neuvěřitelně jednoduchý, ale zároveň neuvěřitelně elegantní zimní účes. Abyste se vyhnuli lámání, používejte raději sponky, než gumičky Tento účes můžete vytvořit i při hloubkovém kondicionování nebo použití masky na vlasy, abyste dosáhli dokonalého zimního účesu. Tento účes můžete ještě vylepšit pěknou sponou.

14. Točený culík

 Točený culík je další snadný zimní účes, který zabere jen pár minut a pozvedne jakýkoli vzhled.

  • Vlasy sepněte do nízkého culíku u krku pomocí gumičky.
  • Nad gumičkou udělejte dostatečně velký otvor, abyste jím mohli protáhnout culík.
  • Stočte culík nahoru a protáhněte ho vytvořeným otvorem.
  • Pevně ho stáhněte a volné konce připněte sponkami.

 

15. Zábal na vlasy

 Zábaly na vlasy jsou další nenáročnou možností, jak zakrýt, když jsou vaše vlasy v chladných měsících obzvlášť vysušené. Vaše prameny budou vypadat stylově a slavnostně a zároveň jim dodáte potřebnou dávku hydratace.

16. Plážové vlny

 Náš poslední snadný zimní účes je vlastně účes, který si pravděpodobně spojujete s teplejším počasím: plážové vlny. Tento účes lze vytvořit na suchých nebo mokrých vlasech pomocí spreje s mořskou solí. Díky němu získáte plážově zvlněné vlasy, kterým dodáte objem a lesk. Je to produkt, který šetří čas, umožňuje přístup "stříkni a jdi" k úpravě vlasů, zároveň dodávají texturu, přilnavost a objem všem typům vlasů.

Související produkty