Kategorie

Elektrizující vlasy? Víme, jak na ně!

Venku se ochladilo, listí opadává a přichází doba kabátů, čepic, šál... a také elektrizujících vlasů. Statická elektřina ve vlasech je takový evergreen zimního období, se kterým se snažíme smířit. Ale nemusíme! Naučte se s naším blogem, jak zkrotit vlasy plné elektřiny.
Elektrizující vlasy? Víme, jak na ně!

Venku se ochladilo, listí opadalo a přichází doba klobouků, čepic, šál a šátků… a také vlasů, které poletují kolem obličeje a lepí se, elektrizují a ne a ne se jich zbavit. Vyzkoušeli jste už úplně všechno a vlasy stále neposlouchají?

Pojďme se společně s kadeřnicí Janou Škudrnovou podívat, co můžete udělat, aby vám vlasy neelektrizovaly. Nejprve se ale budeme muset zaměřit na to, proč vlastně se vlasy chovají tak, jak se chovají.

Zásadní roli při elektrizování vlasů hraje všemi oblíbená fyzika. Vlasové vlákno má kladný náboj, stejně tak jako  částice prachu, přítomné všude kolem nás, stejně tak čepice, šály, kabáty… Proto se problém se statickou elektřinou zhoršuje především na podzim a v zimě.

Částice prachu nebo miniaturní vlákna z čepic se usazují na poškozených částech vlasu, tím vznikají nové částice, které jsou rovněž kladně nabité. Jak je všeobecně známo dva stejné póly se navzájem odpuzují, tudíž vlasy elektrizují.

Statické elektřině se úplně nevyhneme, ale existuje několik rad, jak ji účinně předcházet.

 

HYDRATACE

Za prvé je potřeba vlasům, ale i tělu dopřát dostatečnou hydrataci. Na trhu je opravdu velké množství produktů určených ke správné hydrataci vlasů, nechte si poradit od svého kadeřníka nebo se podívejte na naši nabídku profesionálních produktů. Není jistě od věci koupit si  na zimní měsíce vhodný hydratační bezoplachový sprej, dodá vlasům potřebnou výživu a pomůže se statickou elektřinou. Pokud je vlas natolik poškozený, že šampon, kondicionér případně sprej nestačí, je vhodné si pořídit nějaké pečující sérum, které zadržuje vlhkost ve vlasech.

 

OBLEČENÍ

V této problematice není od věci zmínit vhodné oblečení. Doporučujeme pořídit si oblečení, šálu či čepici z přírodních materiálů, viskóza či polyester problému spíše přitíží. Na oděv používejte vhodné aviváže, které mohou statickou elektřinu zmírnit.

 

ZVLHČOVAČ VZDUCHU

Také suchý vzduch v domácnosti, či pracovním prostředí elektrizujícím vlasům moc nepřidá, ba naopak. Zamyslete se nad pořízením zvlhčovače vzduchu. V místnosti by měla být vlhkost v zimním období kolem 45-60 %, prospívá to i našemu zdraví, nejen vlasům.

 

VYSOUŠENÍ VLASŮ

V neposlední řadě je důležité sušení a česání vlasů. Pro vysoušení vlasů jsou ideální ionizační fény. Suší vaše vlasy rychleji, tím vlasy zbytečně nezatěžují a nevysušují, dokonce neutralizují elektrický náboj.

Jak jsme již zmínili, nezapomeňte na správné česání vlasů a výběr a vhodného hřebenu či kartáče na vlasy. Existují materiály, které statickou elektřinu eliminují, jako např. dřevo či kartáče z přírodních štětin. Zmírnit elektrizování vlasů můžete také tím, že si na hřeben před česáním stříknete trochu laku na vlasy.

 

Teď už jen zbývá popřát všem bojovníkům s elektrizováním vlasů hodně zdaru. A zde více, než kde jinde, platí, že profesionální vlasová péče se vyplatí a vlasy se vám pak budou mnohem lépe upravovat a místo vztahu love-hate, to už bude jen love-love.

Související produkty
    1. Davines Oi all in one milk 135ml
      Davines Oi all in one milk 135ml
      644,00 Kč včetně DPH
    2. Hair Company Inimitable Style Illuminating Drops 100ml
      Hair Company Inimitable Style Illuminating Drops 100ml
      -25%
      Cena před slevou: 391,00 Kč 293,00 Kč včetně DPH
    3. Dusy Envité Every 2-phase conditioner 200 ml
      Dusy Envité Every 2-phase conditioner 200 ml
      -25%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 250,00 Kč včetně DPH
    4. Kartáč Hercules 12100801 - 9047
      Kartáč Hercules 12100801 - 9047
      399,00 Kč včetně DPH
    5. Dusy Envité 2-phase color conditioner 200 ml
      Dusy Envité 2-phase color conditioner 200 ml
      -25%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 250,00 Kč včetně DPH
    6. Efalock - kartáč na dlouhé vlasy
      Efalock - kartáč na dlouhé vlasy
      -9%
      Cena před slevou: 263,00 Kč 239,00 Kč včetně DPH
    7. WetBrush Shine Enhancer pink
      WetBrush Shine Enhancer pink
      -21%
      Cena před slevou: 389,00 Kč 309,00 Kč včetně DPH
    8. WetBrush Epic Multigrip Blowout M
      WetBrush Epic Multigrip Blowout M
      -20%
      Cena před slevou: 649,00 Kč 519,00 Kč včetně DPH
    9. Schwarzkopf BC Hyaluronic moisture kick spray conditioner 200ml
      Schwarzkopf BC Hyaluronic moisture kick spray conditioner 200ml
      -32%
      Cena před slevou: 349,00 Kč 239,00 Kč včetně DPH