Kategorie

Účesy z 90. let, které se vracejí na scénu

Váháte nad úpravou či kompletní změnou vašeho účesu? V následujícím článku vám přinášíme typy účesů z 90. let, které se vracejí do módy.
Účesy z 90. let, které se vracejí na scénu

Devadesátá léta se vracejí ve velkém stylu. A nemluvíme jen o módě. Od ikonického účesu "Rachel", který proslavila postava Jennifer Anistonové v seriálu Přátelé, přes středový drdol Claire Danesové ve filmu Můj tak zvaný život až po věci jako gumičky a motýlí sponky – vlasové trendy 90. let se objevují všude. Ať už jste tuto dekádu prožili, nebo jste ji jen zpovzdálí obdivovali, přinášíme vám přehled 20 nejlepších účesů a kosmetických trendů 90. let!

 

Rachel

Není možné mluvit o účesech z 90. let, aniž bychom nezmínili The Rachel. Tento účes, který zpopularizovala postava Jennifer Anistonové v seriálu Přátelé, je možná naším nejoblíbenějším trendem 90. let. Tento střih se vyznačuje silně vrstveným obličejem a kaskádovitým objemem. Dnešní verze je aktualizovaná o kratší vrstvy a přidané okraje.

 

Motýlí sponky

Přidání motýlích sponek do jakéhokoli účesu mu okamžitě dodá atmosféru 90. let a my tyto rozmarné sponky milujeme. Buď odvážná a kombinuj různé barvy, nebo se drž těch, které ladí s tvými vlasy. Použijte je k přidržení okrajů, u culíku nebo copu nebo k ozdobení copu s akcenty.

 

Zvlněné vlasy

Další trend 90. let, který se oficiálně vrací, jsou vlnité vlasy: celebrity jako Kendall Jenner a Joan Smalls v poslední době tento účes vyznávají. Pro moderní vzhled si vytvořte větší vlnky a buďte strategičtí: nechte kořínky hladké a zvlňte pouze konečky nebo si zvlňte ulíznutý culík a zafixujte lakem na vlasy.

 

Baby Spice

Nemůžeme vzpomínat na kosmetické trendy 90. let, aniž bychom připomněli skupinu Spice Girls. Konkrétně na ikonické vysoké culíky a ofinu Baby Spice. Pohrajte si s texturou culíku, který můžete nosit rovně nebo si ho trochu zvlnit. Je to jeden z našich nejoblíbenějších účesů z 90. let, který můžete tuto sezónu předvést.

 

Swoop Bang

Když přijde řeč na "swoop bangs", nikdo je v 90. letech nerozpoutal tak jako popová princezna Aaliyah. A swoop se vrací ve velkém stylu. Moderní provedení? Spousta lesku a hladké přetočení s polovičním culíkem.

 

Mikro třásně

Mikro třásně, které jsou synonymem pro grungeové vlasy 90. let, zažívají svůj další okamžik a my je opět milujeme. Chcete odvážnou změnu svých vlasů? Vyzkoušejte mikro třásně. Tyto ofiny se hodí jak pro rovné, tak pro kudrnaté vlasy – jen nezapomeňte použít suchý šampon, abyste udrželi mastnotu na uzdě.

 

Copánky s akcentem na tváři

Jedním z nejčastějších motivů účesů z 90. let jsou volné prameny vpředu stočené do drobných copánků – dnes se tímto účesem pyšní celebrity jako Bella Hadid nebo Hailey Beiber. Zkopírujte jejich účes z 90. let tak, že si z účesu necháte dva prameny a stočíte je do copánků.

 

Tupý bob neboli mikádo

Dalším trendem 90. let, který se znovu objevil, je tupý bob Drew Barrymore. Dnešní verze je živější a o něco kratší než před desetiletími. Není příliš precizní a nevyžaduje téměř žádný styling, stačí zastrčit stranu za ucho a jít a použít lehký olej na vlasy, abyste zkrotili případné poletování.

 

Středový drdol

Kdo by zapomněl, jak si Angela Chaseová obarvila vlasy na zrzavou a ve filmu Můj takzvaný život si nechala udělat drdol ve středové části? Středový drdol je vždy elegantní účes. Je ostrý a přitom elegantní. Při obnově tohoto trendu z 90. let byste se měli vyvarovat velkému objemu vlasů, takže použijte sérum proti krepatění, které jim dodá lesk a udrží je hladké.

 

Ofina

Prakticky každá televizní postava z 90. let měla ofinu. Od Kelly Bundyové až po Kelly Kapowski, to byl cool dívčí styl tohoto desetiletí. Líbí se nám, že se ofina znovu objevuje na dlouhých i krátkých vlasech.

 

Gumičky do vlasů

Další super roztomilý doplněk 90. let - gumičky do vlasů - zažívá druhý život a my jsme z toho nadšeni. Ať už se rozhodnete pro odvážný potisk nebo elegantní samet, gumička vás nikdy nezklame. Gumičku si můžete omotat kolem vysokého culíku, nízkého culíku, horního uzlu nebo copu.

 

Pixie střih

Jen málo krátkých účesů z 90. let je tak ikonických jako pixie střih Halle Berry. A ten je silný i dnes. Pixie účes můžete mít narovnaný, natočený, rozdělený na stranu nebo rozpuštěný, ale ať už ho upravíte jakkoli, použijte suchý tvarovací vosk.

 

Sponky do vlasů

Celebrity 90. let si potrpěly na sponky do vlasů: velké květinové sponky, barevné sponky a nadměrné kovové sponky byly prodloužením jejich osobnosti. Zkuste ozdobit své prameny výraznou sponou, abyste si připadali jako v 90. letech.

 

Převrácený bob (mikádo)

Dalším vlasovým trendem, který nemůžeme ignorovat, když mluvíme o 90. letech, je převrácený bob s podpisem Mary-Kate a Ashley Olsenových. Nechte svou moderní verzi rozpuštěnou a použijte tužicí sprej, abyste dodali účesu výraz.

Bublinkové culíky

Vezměte si další příklad z 90. let a zapleťte si culíky s bublinami. Použijte průhledné gumičky do vlasů, které před vytažením vlasů upevněte kolem copu, abyste vytvořili efekt bubliny. Bubliny nechte hladké nebo vlasy rozcuchejte, aby vypadaly volněji.

 

Drobné melíry

Tímto trendem se opět vracíme ke Spice Girls, ale tentokrát se jedná o Ginger Spice. Její výrazné melíry byly odvážné a umístěné kolem obličeje. Dnešní melíry jsou rozmístěné po celých vlasech a vypadají přirozeněji, ale stále nádherně. Požádejte svého kadeřníka, aby vám vytvořil dokonalý vzhled vašich vlasů, a udržujte své odstíny pomocí produktů na ochranu barvy.

 

Drobné copánky

Drobné copánky jsou naprosto devadesátkové: vzpomeňte si na Janet Jackson a Brandy. Nejenže tyto copánky vypadají skvěle i dnes, ale navíc dodají osobitost účesům. Pro ještě větší atmosféru 90. let propleťte copánky kontrastní stuhou.

 

Copánky

Copánky byly v 90. letech jedním z nejmódnějších účesů. Přinejmenším částečně díky Britney Spears a jejímu kultovnímu videoklipu "Baby One More Time". My jsme tady, abychom vám řekli, že copánky jsou zase cool! Ať už v podobě culíků nebo francouzských copů, tento vlasový trend 90. let je zpět.

 

Vrstvené prstýnky

Mariah Carey a její vrstvené prstýnky jsou zakořeněné v kultuře 90. let. Objemné, přirozené a pevné kadeře byly jejím charakteristickým stylem a nyní je opět vidíme všude. Pokud máte přirozeně kudrnaté vlasy, můžete se jimi snadno ohánět.

 

Prstové vlny

Prstové vlny jsou dalším klasickým účesem 90. let (vzpomeňte na Missy Elliott a Niu Long), kterého se dnes nemůžeme nabažit. A tyto vlny není snadnější vytvořit! Vlasy potřete silně tužícím gelem a hřebenem vytvořte tvar písmene S, přičemž jeden prst položte na místo, kde vytváříte drážku, abyste ji udrželi na místě.

 

Tyto vlasové trendy 90. let jsou žhavé. Vyberte si tedy svůj styl, své oblíbené produkty a vraťte se do devadesátých let!

Související produkty
    1. ING Shinning Fluid 80ml
      ING Shinning Fluid 80ml
      -32%
      Cena před slevou: 246,00 Kč 168,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Style Hair Lac 500ml
      Dusy Style Hair Lac 500ml
      -25%
      Cena před slevou: 276,00 Kč 207,00 Kč včetně DPH
    3. Davines MORE INSIDE Strong Hairspray 400ml
      Davines MORE INSIDE Strong Hairspray 400ml
      -15%
      Cena před slevou: 493,00 Kč 420,00 Kč včetně DPH
    4. Dusy Style Hair Spray Normal 500ml
      Dusy Style Hair Spray Normal 500ml
      -25%
      Cena před slevou: 276,00 Kč 207,00 Kč včetně DPH
    5. Davines MORE INSIDE Extra strong Hairspray 400ml
      Davines MORE INSIDE Extra strong Hairspray 400ml
      -15%
      Cena před slevou: 599,00 Kč 509,00 Kč včetně DPH
    6. Davines Oi Liquid Luster 300ml
      Davines Oi Liquid Luster 300ml
      749,00 Kč včetně DPH
    7. Hair Company Inimitable Style Illuminating Extreme spray 500ml
      Hair Company Inimitable Style Illuminating Extreme spray 500ml
      -30%
      Cena před slevou: 460,00 Kč 322,00 Kč včetně DPH
    8. Hair Company Inimitable Style Illuminating Medium spray 500ml
      Hair Company Inimitable Style Illuminating Medium spray 500ml
      -30%
      Cena před slevou: 460,00 Kč 322,00 Kč včetně DPH
    9. ING Frizz Controller Serum 150ml
      ING Frizz Controller Serum 150ml
      285,00 Kč včetně DPH
    10. ING Extra Strong Gum 250ml
      ING Extra Strong Gum 250ml
      259,00 Kč včetně DPH
    11. Indola Finish Glue gel 150ml
      Indola Finish Glue gel 150ml
      239,00 Kč včetně DPH