Kategorie

Vlasové trendy v roce 2022

I když nás vlasové trendy v loňském roce minuly z důvodu pandemie COVID19, je ideální čas se inspirovat a vyzkoušet něco nového. Trendy v oblasti účesů a krásy v roce 2022 sahají od jemných změn až po odvážné barvy. Několik střihů a účesů vám přinášíme v následujícím článku.
Vlasové trendy v roce 2022

Ahoj 2022! Nemůžeme diskutovat o nadcházejících vlasových trendech pro rok 2022, aniž bychom si uvědomili, jak jsme se v posledních letech dostali až sem - COVID - mnoho lidí,  nemohlo navštívit kadeřnický salon po dobu alespoň několika měsíců, a to drasticky změnilo to, co mohli se svými vlasy udělat. Přestože je většina kadeřnických salonů konečně otevřena, mnoho lidí natrvalo přijalo změny, které karanténa přinesla, jako jsou delší účesy, přijetí přicházejících šedin nebo prostě jen hledání střihu nenáročného na údržbu.

 

Co nás tedy čeká? I když vás loňské vlasové trendy minuly, je ideální čas se inspirovat a vyzkoušet něco nového! Trendy v oblasti účesů a krásy v roce 2022 sahají od jemných změn vašeho vzhledu (jako je změna účesu nebo pořízení ofiny) až po zábavné a odvážné barvy, které zaručeně vyvolají pozornost.

 

Trendy ve střihu a účesech v roce 2022

Než se dostaneme k tomu nejzábavnějšímu (neboli ke všem cool barvám vlasů, které jsou letos trendy), je třeba začít s pevným základem – správným střihem a stylem.

Prostřední část

Ačkoli jsou střední díly již léta základem, s návratem módy Y2K jsme rozhodně zaznamenali jejich větší obnovení. Jeden z nejčastějších komentářů na tiktoku, které uvidíme u videí, kde se tvůrci ptají na tipy ohledně krásy a stylu, je prosté "změňte svou část!". Nejste si jisti, jestli by změna vyhovovala vašemu tvaru obličeje? Přední partie sice může váš obličej prodloužit (zejména pokud máte dlouhé vlasy), ale vyzkoušejte si ji a zjistěte, čemu dáváte přednost na základě délky vlasů, struktury a preferovaného stylu.

 

Shag styl 80. let

Zatímco účesy ze 70. let už mají svou chvilku za sebou, s účesem shag se posuneme o deset let dopředu. Nenáročný a bezstarostný účes shag se hodí téměř na jakoukoli strukturu a délku vlasů – jen buďte opatrní, pokud máte řídké vlasy, protože tvarování při střihu shag vaše vlasy ještě více ztenčí. Skutečným kouzlem účesu shag (kromě toho, že vám okamžitě dodá styl rockové hvězdy) spočívá v jeho jednoduchosti! Naneste pěnu pro zvětšení objemu, natupírujte  a nechte uschnout, nebo použijte difuzér, abyste zvýraznili přirozenou strukturu, kterou střih poskytuje. Je snadné pochopit, proč tento účes nabízí svým klientům tolik kadeřníků!

Výrazné a odvážné „boby“

Bob tzv.mikádo, je tu s námi už desítky let, ale rok 2022 přináší několik ostrých variací tohoto klasického střihu – umýt a jít "chlapecký bob", působí lehce a bezstarostně, "tekutý bob" je lesklý a působí téměř tekutě a "bob 70. let" je zábavný super krátký účes. Zeptejte se svého kadeřníka, co doporučuje pro váš tvar obličeje a preferovaný styling. Boby se hodí pro většinu textur vlasů a tupé okraje bobu mají tu výhodu, že jemné vlasy vypadají hustší.

 

Vrstvený účes

S obnovením účesů shag a dalších účesů inspirovaných 70. a 80. lety není překvapením, že v roce 2022 je trendem silné vrstvení. I když bychom nedoporučovali silné vrstvy, pokud máte jemné nebo řídké vlasy (protože to může vaše vlasy ztenčit), vrstvy lze ve skutečnosti přizpůsobit délce, struktuře a stylingu vašich vlasů. Stačí se poradit se svým kadeřníkem a zjistit, co vám doporučí!

 

Objem 90. let

Sedmdesátá a osmdesátá léta nejsou jedinými dekádami, které inspirovaly trendy účesy roku 2022: objemné vlasy "dívek 90. let" jsou krásným účesem, který lze snadno nosit každý den. Klíčem k tomuto účesu je dosažení pružného pohybu a objemu.

 

Úzké hrdlo

Sekanější a košatější alternativa k ofině na záclonu, ofina na krk, je nenáročnou alternativou loňského trendy vzhledu. Tvar je doslova inspirován hrdlem láhve – uprostřed štíhlá a rozšiřující se křivka, tento lichotivý střih rámující obličej lze upravit tak, aby se hodil téměř ke každému tvaru obličeje nebo účesu. Pro úpravu ofiny ve tvaru hrdlo láhve použijte u kořínků sprej na texturování nebo suchý šampon, abyste dosáhli uvolněného texturovaného efektu.

Odvážná ofina

Rok 2022 je o přijímání změn a zkoušení něčeho nového. Kromě ofiny na krk existuje několik dalších odvážných způsobů, jak nosit ofinu v novém roce. Tupá ofina funguje úžasně dobře, pokud máte přirozeně rovné vlasy, a ofina v délce obočí na těch, kteří mají vlnité vlasy, krásně orámuje obličej.

 

Krabicové copánky

Kromě toho, že jsou skvělým ochranným účesem pro ty, kdo mají pevně vlnité vlasy, se v posledních letech těší mimořádné oblibě krabicové copánky. Název "krabicové copánky " pochází ze čtverců, do kterých je každý cop rozdělen, a krása tohoto účesu spočívá v tom, že je velmi univerzální – od výrazných velkých krabicových copů až po krabicové copy se zjemněnými, zatočenými konci, existuje spousta různých vzhledů, které vyhovují vašim vlasům a potřebám stylu.

Přírodní, neupravené vlasy

Co je lepší než přijmout svou přirozenou strukturu vlasů? Dlouhodobá práce z domova určitě ovlivnila mnoho lidí, pokud jde o to, co považují za "každodenní vlasovou rutinu". Je tedy snadné pochopit, proč se tato láska k pohodlně snadné péči o vlasy přenesla i do roku 2022. Stačí se zásobit správnými výrobky pro vaše vlasy (jsou vaše vlasy barvené? Potřebují ochranu barvy?) a také doplňujícími vlasovými přípravky a můžete svým přirozeným vlasům pomoci vypadat bez námahy krásně a bez nutnosti stylingu.

Elegantní vysoký culík

Nelíbí se vám zcela přirozený vzhled, ale přesto chcete styl, který nevyžaduje příliš mnoho úsilí? Elegantní, dozadu uhlazený vysoký culík vám zajistí upravený vzhled, aniž byste potřebovali spoustu času na přípravu. Začněte s lehkým olejem na vlasy na dlaních, hrňte vlasy na temeno hlavy a uhlaďte. Vlasy sepněte gumičkou a nastříkejte středně silný lak na vlasy, abyste zabránili poletování vlasů a zafixovali účes. Pro větší lesk účesu použijte na závěr třpytivou mlhu a podle potřeby olej na konečky vlasů.

 

Bixie

Co vznikne, když spojíte trend „pixie“ vlasů z roku 2021 s bobem z roku 2022? Bixie! Texturovaný účes bixie se svou délkou pohybuje mezi pixie a bobem, takže je to ideální další krok pro někoho, kdo má vlasy po ramena, pokud ještě není připraven se rozhodnout pro super krátký střih. Styling účesu bixie začněte nanesením pěny na vlny a následným rozptýlením, abyste zabránili krepatění. Jakmile jsou vlasy suché, na dokončení použijte lak na vlasy, který lze rozčesat, abyste pomohli upevnit vzhled a přirozeně vypadající texturu.

 

Trendy v barvě vlasů v roce 2022

A konečně mluvíme o barvách! Pro každého se najde nějaký barevný trend – od nejzářivější a nejodvážnější fialové až po míchání barev, které vám zjednoduší každodenní údržbu.

 

Brčálové vlasy

Barva roku 2022 od Pantone, Very Peri, je nejen zábavnou barvou, kterou můžete zakomponovat do svého interiéru, ale také odvážným odstínem pro vaše vlasy. Pantone popisuje barvu Very Peri jako brčálovo modrou s fialovo-červenými podtóny: "Projev bezstarostné důvěry a odvážné zvědavosti, která oživuje našeho tvůrčího ducha." Nedokážeme si představit lepší význam vyzkoušení této vzrušující a výrazné nové barvy vlasů! Jediná věc, kterou je třeba mít na paměti, je údržba, kterou tento styl vyžaduje – i s barevnými produkty na vlasy začne odstín bez pravidelného obnovování barvy blednout, takže než se rozhodnete pro tento styl, požádejte svého kadeřníka o realistický postup údržby.

Jemné melíry pro zvýraznění obličeje

Zatímco v roce 2021 převládaly výrazné melíry, v roce 2022 se v reakci na to zkouší jemnější zvýraznění obličeje. Spolupracujte se svým kadeřníkem a zjistěte, co vám doporučí na základě vašeho tvaru obličeje a požadované barvy.

 

Houbová blond

Ačkoli se nejedná o novou barvu vlasů pro letošní rok, Pinterest oznámil, že hledá "houbové blondýny" začala být trendy během několika měsíců. Co to tedy je? Tento popelavý tón, který není úplně blond, ani úplně bruneta, je perfektní zastávkou pro každého, kdo přechází z jedné barvy na druhou. A co je ještě lepší, je nenáročný na údržbu, pokud jde o barvu, obvykle vyžaduje pouze doplnění 2 - 4krát ročně.

Teplé ombre

Jelikož jsme všichni propadli pohodlí, které s sebou přináší barva nenáročná na údržbu, je velmi pravděpodobné, že v roce 2022 budou trendem karamelové, teplé odstíny. Obecně je údržba méně náročná než u popelavějších odstínů. Přidáním měděných, karamelových a kaštanových odstínů do vlasů okamžitě získáte krásný vzhled. A delší ombre znamená přirozenější proces růstu, což vám ušetří starosti s neustálou péčí o vlasy.

 

Vše přírodní

COVID možná přinutil mnoho lidí na chvíli vynechat obvyklé barvení, ale přirozená barva je nenáročný trend, který se rozhodně drží! Pokud nejste připraveni skoncovat s barvou, nemusíte se obávat drsných odrostů - váš kadeřník s vámi může pracovat od jemných melírů až po přechodné barvy a najít ten správný způsob, jak pomalu posunout vlasy směrem k vašemu přirozenému odstínu, a také jak přirozeně přejít k šedinám.

 

Závěrečné myšlenky k vlasovým trendům v roce 2022

Celý rok je před námi a je vzrušující přemýšlet o všech nových zábavných účesech, se kterými můžeme experimentovat. Vypadat dobře na videohovorech bylo možná prioritou během vrcholící sezóny pobytu doma, ale nyní, když se vydáváme do světa, je čas se prezentovat zábavným novým vzhledem v reálném životě. Bez ohledu na to, jaký střih nebo barvu zvolíte, existuje jeden tip na krásu, který nikdy nevyjde z módy: pečovat o vlasy a pokožku.

Související produkty