Kategorie

10 tipů pro krásné vlasy bez starostí

Pokud jste na tom jako my, určitě oceníte rady, jak mít hezké vlasy bez toho, abyste museli každé ráno brzy vstát a dlouho stát před zrcadlem. Našli jsme pro vás tipy, jak si ulehčit ranní rutinu a mít stále skvělé vlasy.

10 tipů pro krásné vlasy bez starostí

Pokud jste na tom jako my, určitě oceníte rady, jak mít hezké vlasy bez toho, abyste museli každé ráno brzy vstát a hodinu stát před zrcadlem. Není to tak, že bychom se o své vlasy nestarali, prostě si jen rádi přispíme a na nějaké dlouhé ranní vybavování pak není čas…

Hledali jsme tak tipy, které by nám všem ulehčili ranní rutinu, a mohli jsme si o chvilku déle pospat. Našli jsme rady, které jsou rychlé a dají se aplikovat bez velkých nákladů a s maximálním účinkem.

#1 Produkty

Na prvním místě je rozhodně správná volba produktů! Hodně si svou péči o vlasy ulehčíte s profesionálními produkty, které neobsahují tolik silikonu, sulfátů a parabenů a jsou k vlasům výrazně šetrnější. Nezapomeňte na důležitou poučku – k šamponu patří nezbytně kondicionér. Jo a nepoužívejte mohutně dostupné produkty 2v1, většinou nefunguje ani jedno.

#2 Mytí vlasů

Samozřejmě, že si vlasy myjete, ale myjete si je správně? Kvalitní umytí vlasů prodlouží životnost účesu a vlasům uleví. Šampon aplikujte vždy k pokožce hlavy, ke kořínkům vlasů a vmasírujte, nedřete nehty, jen bříšky prstů. Spláchněte a ještě jednou zopakujte. Proč dvakrát? První mytí dostane dolů produkty, smog a různé prachové částice, které na vlasech ulpívají a druhé mytí už jde přímo k vlasům jako takovým. Po druhém umytí pak aplikujte kondicionér, který uzavře vlas a zachová tak jeho hydratační schopnosti. Kondicionér se aplikuje spíše do délek než k hlavě.

#3 Rozčesávání

Vlasy si rozčesejte řádně před umytím vlasů, suché vlasy jsou silnější a méně jim tak ublížíte. Ideální je hřeben s širokými zuby nebo některá z variant rozčesávacích kartáčů. Nezapomeňte, že mokré vlasy jsou náchylnější na potrhání, tak opatrně. Kadeřníci také doporučují opatrně rukama či hřebenem s širokými zuby pročesat vlasy, když v nich máte kondicionér, aby se dostal všude.

#4 Vysoušení ručníkem

Po umytí vlasy nedřeme ručníkem, ale pouze je do ručníku vymačkáme, opět to děláme kvůli menšímu poškození vlasů.

#5 Kulma/žehlička

Různého vzhledu můžete dosáhnout klidně s jednou kulmou nebo žehličkou. Existuje spoustu návodů, jak vytvořit vlny či lokýnky jen s jedním z toho. U nás milujeme menší žehličky s kulatými rohy, dají se s ní dělat úplné zázraky – plážové vlny, lokny či krásné rovné „hřebíky“. Jen nezapomeňte na to, že vlasy musí být naprosto suché a je nutné použít ochranný sprej na vlasy (a občas i ochrannou rukavici na ruku, pokud jste tak šikovní, jako já).

#6 Zubní kartáček

Říkáte si, co tady dělá zubní kartáček? Tak ten má docela zásadní funkci i při úpravě vlasů! Určitě jste se několikrát rozčílili, že vám vlasy kolem obličeje dělají paseku, zejména tzv. baby hairs (to jsou ty maličké, na všechny strany trčící vlásky, co nejsou dost dlouhé, aby se daly jakkoli upravit). Tak vezměte lak na vlasy, nastříkejte na kartáček a uhlaďte právě tyto vlásky. Díky tomu, že je kartáček malý, vám nerozcuchá již tak pracně vytvořený účes a jen ho posune k dokonalosti.

#7 Suchý šampon

Prodloužit dobu mezi mytím vlasů můžete i suchým šamponem. Jen dávejte pozor, abyste koupili skutečně profesionální výrobek a neskončili pak s přesušenou pokožkou hlavy a viditelným bílým práškem. Nyní už můžete koupit i speciální pro brunetky (hurá). Suchý šampon bychom určitě zařadili vysoko do žebříčku naprostých vlasových nezbytností.

#8 Střih

Pravidelné návštěvy kadeřníka a udržování střihu jsou základním stavební kamenem jednodušší úpravy vlasů! I dlouhé vlasy potřebuji oživit střihem. Roztřepené konečky jsou náchylnější na zacuchání, protože vlas není hladký. A jako bonus navíc dostanete většinou i příjemnou masáž, pohodový pokec nebo třeba čas strávený v naprostém klidu.

#9 Gumičky

Hned po používání nekvalitní šamponů a horkých žehliček bez ochrany vlasů je na špici ničitele vlasů gumička. Časté používání klasických gumiček na stále stejném místě vlasy trhá, láme a ničí. Používejte je tedy s opatrností, měňte často jejich umístění a vytvářejte nové a nové variace na klasický účes. Klidně buďte jeden den Ariana Grande a další diva Claudia Cardinal.

#10 Sponky

Už se k vám určitě dostalo, že klasická perka se mají používat tou vroubkovanou stranou dolů, lépe pak údajně drží. No, ono je to tak, že každé z použití má své výhody i nevýhody a rozhodně neexistuje jediné správné použití. Ovšem jeden skvělý tip, aby sponka lépe držela, nastříkejte na ni lak na vlasy, díky němu lépe zůstane na místě a nebude klouzat.