Kategorie

Den matek

Druhou květnovou neděli oslavíme Den matek. Máme pro vás tip na netradiční dárek. Uspořádejte pro vaši maminku perfektní SPA přímo u vás doma. Více v následujícím článku.
Den matek

Nejdůležitější dárek je čas, který strávíme spolu: na Den matek uspořádejte pro vaši maminku perfektní den SPA přímo u vás doma.

Místo klasických nápadů na dárky ke Dni matek bychom vám rádi navrhli odlišnou alternativu, která může být uspořádaná společně s kamarádkami vaší maminky: DNY lázní u vás doma!

Jak zprodukovat SPA den jako dárek?

  • Nejprve vytvořte uklidňující atmosféru. Inspirovat se můžete například v různých beauty centrech:
    • Doma si ukliďte a vše, co vám připomíná každodenní pracovní život zavřete do jednoho pokoje – mobilní telefon, pracovní počítač, šanony atd.
    • Použijte difuzér a s pomocí relaxačních éterických olejů rozprostřete vůně do všech místností. Doporučujeme například namíchat vůni sladkých pomerančů s levandulí. Jako alternativu můžete použít i vonné tyčky, které vyvolávají pocit meditace a prázdné mysli.
    • Pro uklidňující dojem je vhodné tlumené světlo. Zavřete proto okenice, stáhněte okenní rolety a jako zdroj světla využijte plameny svíček.
    • Nezapomeňte nechat puštěnou jemnou hudbu jako kulisu. Ideální jsou například zvuky přírody nebo instrumentální hudba. Vše co žena, kterou tolik milujete, má nejraději.

 

Hloubkově vyčistěte a omlaďte pokožku a vlasy

Spa den může začít koupelí nebo horkou aromatickou sprchou: stačí nalít několik kapek éterického oleje do vany nebo na mycí houbu. Využijte situace a dopřejte si veškerou péči, na kterou za normálních okolností nemáte čas - například peeling, abyste odstranili odumřelé buňky a vrátili své pokožce jas.

Věděli jste, že je možné udělat peeling také vaší pokožce hlavy a vlasům? Pomáhá omlazovat pokožku hlavy a usnadňuje vstřebávání ad hoc krémů a péče. Chcete-li eliminovat každodenní stres, vyzkoušejte šampon Davines - Detoxifying Scrub: čistí do hloubky, ale jemně, chrání před agresí volných radikálů. V případě, že si přejete dosáhnout smyslného zážitku, vyzkoušejte SOLU Sea Salt Scrub Cleanser s mořskou solí z Trapani (město na Sicílii) spadající pod Slow Food Presidia. Díky výjimečné vůni budete mít pocit, jako byste strávili den u moře!

Relaxační detoxikační maska

Jakmile dokončíte vaši koupel nebo sprchu, využijte tento den relaxace a dopřejte svým vlasům hloubkovou výživu v podobě masky: klasické rozmazlování, kterému se v rámci naší každodenní rutiny nemáme čas věnovat. Doporučujeme řadu Davines masek The Circle Chronicles: sedm produktů pro sedm různých výsledků, všechny v profesionální kvalitě. Pro váš SPA den doporučujeme masku the Let It Go Circle, která má povznášející a uklidňující vůni: dodává hebkost, hydrataci a komfort vašim vlasům a pokožce hlavy, které si potřebují odpočinout.

Masku the Let It Go Circle můžete použít buď samostatně, nebo jako tzv. multimasking (použití dvou a více odlišných masek na různé časti vašich vlasů). Masku the Let It Go Circle aplikujte do délek a konečků, zatímco masku The Purity Circle - revitalizující, detoxikační a antioxidační – naneste ke kořínkům a namáhanou pokožku hlavy.

Pauza na čaj!

Po skončení lázeňských procedur si vyhraďte čas na společný odpočinek: vyberte si, zda byste raději poslouchali hudbu, četli knihu, procházeli časopisy, trávili čas společně sledováním jednoho z vašich oblíbených filmů nebo několika epizodami vaší oblíbené televizní show…

K tomu všemu doporučujeme bylinkový čaj nebo třeba sklenku vína a něco lahodného k zakousnutí: čokoládu, kousek koláče nebo slané občerstvení. Stejně jako ve skutečných lázních, ale v pohodlí vašeho domova!

 

Něco navíc pro vaši maminku

Pokud si přejete, aby vaše maminka byla ještě o něco šťastnější, doporučujeme jí jako extra dárek koupit pečující produkty na míru – tedy produkty určené přesně pro její typ vlasů. Ať už jsou vlasy maminky dehydrované, bez objemu nebo se mastí, Davines portfolio nabízí péči pro každou okolnost. 

Související produkty