Kategorie

Krátké šedé vlasy

Šedé odstíny ve vlasech jsou aktuálně trendy. K jakým účesům se hodí, jak jich docílit a co nás může potrápit, se dozvíte v následujícím článku.
Krátké šedé vlasy


Krátké šedé vlasy patří k aktuálním trendům

Vzhledem k tomu, že dle Pantone je barvou roku 2022 tzn. ULTIMATE GREY, rozhodli jsme se vám nabídnout perfektní střih a profesionální produkty, které pomohou vyzdvihnout tuto chladnou kovovou barvu.

Šedé vlasy jsou díky svým kovovým a lesklým odstínům fascinující, a to jak na zralých ženách, jako jsou herečky Helen Mirren a Judy Dench, tak na mladších, od Cary Delevigne po Billie Eilish. Získat (a udržovat) chladný odstín šedých vlasů bez pomoci kadeřníka však může být obtížné.

Pokud si tedy chcete v roce 2022 také vyzkoušet šedou barvu, domluvte si schůzku se svým oblíbeným salonem Davines a získejte rady ohledně střihu a barev na míru!

Velmi krátké účesy pro šedé vlasy

Při změně barvy na šedou je třeba si dávat velký pozor na to, že při volbě nevhodného stylu (zejména u dlouhých účesů) vám šedá barva nemusí lichotit. Čeho se proto snažte docílit je strukturovaný styl.

Nebojte se proto vyzkoušet krátký střih. Perfektním příkladem je look Meryl Streep v Ďábel nosí Pradu – praktický, elegantní a moderní. Skvělou volbou mohou být také například asymetrická mikáda a pixie střih s patkou.

Například krátký šedý střih z nové kolekce „Shadow Prints“ Toma Connella je inspirován Tildou Swint.

Technika stínování: vyberte ty správné odstíny šedé barvy

V tomto pixie střihu si Tom Connell hraje s různými odstíny šedé. Tmavé se objevují tam, kde byste je nejméně čekali, čímž dodávají celkovému účesu pohyb.

Odvážného kontrastu odstínů bylo docíleno díky nové Davines technice „Shadowing – stínování“. Hlavní roli v této technice hrají stíny, to znamená, že tmavé sekce vyzdvihávají zbylé sekce. Vytvářejí totiž vizuální efekt, kde světle šedá vypadá leskleji a zářivěji a obecně vlasy vypadají plnější.

Čím větší je rozdíl mezi odstíny, tím větší vzniká kontrast. Pokud chcete jemnější výsledek, vyberte si  s pomocí svého kadeřníka Davines odstíny, které jsou si navzájem bližší.


Produkty, které působí proti teplým odleskům šedé barvy

Hlavním problémem při udržování šedivých vlasů je vypořádání se s nežádoucími teplými odlesky. V případě přirozené šedé se stárnutím produkce melaninu přeruší a vlasy zbělají teplými tóny. Pokud vaše vlasy byly dříve světlé, šedé vlasy mají tendenci nabírat žluté tóny. V případě tmavých vlasů jde pak o tóny měděné.

Stejnému druhu rizika čelí i barvené vlasy: vlivem slunce a dalších prvků může být barva postupně teplejší. Chcete-li čelit žluté barvě, je zásadní využít služeb profesionálního salonu. Profesionální kadeřník vám pomůže dosáhnout chladné barvy, která vám nejlépe sluší a vyhovuje. Po návratu ze salonu domů nezapomeňte používat šampony a kondicionéry s pigmenty, které barvu „ochladí“.

Extrémně chladné odstíny

Pro zdravou a lesklou šedou barvu nestačí nechat vlasy přirozeně růst a přestat je barvit.

Při přechodu na šedou barvu vám může být velkým pomocníkem váš kadeřník. Pro dosažení přirozených chladných tónu doporučujeme použít novinku spadající do rodiny Mask Vibrachrom – Cool Intense Natural.

Silver Shampoo – Stříbrný šampon

Druhým zásadním krokem je použití šamponu s modro/fialovými pigmenty, jako například šampon Alchemic Silver.

Tento šampon potlačuje žluté odlesky, které jsou způsobeny vlivem vnějšího prostředí – slunce a smog, nebo odbarvování.

Silver Conditioner – Stříbrný kondicioner

Na závěr k vyzdvihnutí chladných tónů doporučujeme použít Alchemic Silver Conditioner. Po opláchnutí šamponu naneste na vlasy kondicionér a rovnoměrně jej rozdistribuujte. Nechte působit 5 minut, vyčesejte a poté opláchněte.


Extra lesk a žádné krepatění pro bílé a šedé vlasy

Dalším častým problémem u jak přírodních, tak barvených šedých vlasů je krepatění a matnost.

Abychom u šedých vlasů dosáhli maximálního lesku a ucelenosti, doporučujeme vždy používat OI Oil:

  • Pro zkrocení krepatění, naneste OI Oil na ručníkem vysušené vlasy a poté vyfénujte
  • Pro konečný efekt lesku a jemnosti vlasů použijte OI Oil do vysušených vlasů

 

A rada na závěr: nezapomeňte vlasy vyživovat pomocí aplikování masky alespoň dvakrát měsíčně. Doporučujeme například masku The Renasissance Circle – extra výživná maska pro všechny typy vlasů.

Související produkty