Kategorie

Maska nebo kondicionér?

Nejprve šampon, to je jasné, ale co pak – maska nebo kondicionér? Víte, kdy vlastně použít masku a kdy kondicionér? Tápete? Už nemusíte, zeptali jsme se odborníků a dali pěkně dohromady všechny jejich tipy, abychom měli jasno.

Maska nebo kondicionér?

Nejprve šampon, to je jasné, ale co pak – maska nebo kondicionér? Víte, kdy vlastně použít masku a kdy kondicionér? Tápete? Už nemusíte, zeptali jsme se odborníků a dali pěkně dohromady všechny jejich tipy, abychom měli jasno.

Použít pouze šampon a nic víc nedělá vlasu dobře a v konečném důsledku jej poškozuje. Proč? Vlas je potřeba vyčistit od nánosu produktů, nečistot a prachu, k tomu slouží šampon, který svým působením vlas otevírá, tedy zpřístupňuje jej produktu, aby mohl dělat to, k čemu je určený, tedy čistit.

Poté je potřeba vlas uzavřít a zabránit tak jeho poškození vlivem vnějších faktorů. A právě k tomu slouží kondicionér, jehož používání po každém mytí vlasů bychom měli dodržovat.

Na řadu pak přichází matení v podobě masky. Kdy vlastně masku používat a musíme používat obojí?

Kondicionér je velmi důležitou součástí péče o vlasy a používá se po každém mytí vlasů. Jeho hlavní funkcí je uzavření povrchu vlasu po použití šamponu a dodání výživy, kterou uzavře uvnitř vlasu a díky tomu chrání vlas před vysoušením, lámavostí a dalším poškozením. Pomáhá také při rozčesávání a následné úpravě. Kondicionér tedy používáte po každém mytí vlasů a na vlasech se nechává pár minut.

Oproti tomu maska je taková třešnička na dortu. Maska na vlasy bývá hutnější, obsahuje intenzivnější pečující složky, které dokáží jít hlouběji do vlasu a dodávají více života a jsou živou vodou pro každé narušené vlasy. Díky těmto vlastnostem a také intenzitě se doporučuje masku používat v delších intervalech, např. jednou za dva týdny, záleží na kondici vlasu.

Může se maska a kondicionér kombinovat?

V případě, že se jedná o hydratační masky, tak již není kondicionér potřeba. Umyjte si dvakrát šamponem, vysušte je ručníkem a naneste masku, nechte působit podle doporučení a smyjte. A je to! 

Každé doporučení většinou mívá nějakou výjimku a ani tady tomu není jinak. Pokud potřebujete vlas vyživit uvnitř, v jeho jádru a použijete proteinovou masku, tak musíte vždy! použít také kondicionér, protože protein sám o sobě nemá schopnost uzavřít povrch vlasu.

Je to jednoduché! Kondicionér používáme každé mytí a masku jednou za čas. Dávejte si pozor, pokud máte jemné vlasy, tam je potřeba s maskou opatrně, aby vlasy zbytečně nezatěžovala. Zeptejte se svého kadeřníka a dbejte jeho doporučení, je to odborník na slovo vzatý a jeho rukama prošlo spoustu produktů a ví, který je přesně ten pravý pro vás.

Mrkněte se na širokou nabídku profesionálních kondicionérů a masek: Kondicionéry ZDE, masky ZDE