Kategorie

Myjete si správně vlasy?

Myjete si správně vlasy? Může se vám zdát, že přeháníme, ale správné umytí je základem pro zdravé a lesklé vlasy. Naučte se starat o své vlasy s láskou a dejte jim péči, kterou potřebují.

Myjete si správně vlasy?

Může se vám zdát, že přeháníme, ale je pravdou, že ne každý zná a dodržuje správný postup při mytí vlasů. Jakkoli to zní zvláštně, tak každý z nás alespoň jednu chybu při mytí vlasů udělá, nevědomky, protože takto to dělá vždy, ne? Přitom pravdou je, že správný postup při mytí vlasů může prodloužit životnost barvy, chrání je před mechanickým poškozením a také zaručuje, že budou skutečně dokonalé čisté a dokáží pojmout výživu, kterou jim dodáváme.

Musíme si uvědomit, že na vlasy se postupně v průběhu dne nabalují nejen stylingové přípravky, ale také prachové části, pyl či smog… a to bez ohledu na to, jak často si vlasy umýváte a čím.

Základ krásných vlasů je v naší stravě, celkové kondici, ale také ve správném používání produktů a jejich správném výběru. Proč výběru? Šampon a kondicionér jsou jedním z kroků ke zdravým vlasům a jejich volbu nepodceňujte. Pojďme se nejprve podívat na to, proč byste měli dát přednost profesionálním produktům. Základem jsou použité ingredience! Levné šampony jsou vlastně jen navoněné saponáty se složkami, které vlasy obalí, aby zdravě pouze vypadal. A vzhledem k tomu, že tyto přidané látky nejsou smývatelné vodou, na vlasech se vrství a dusí je. Ano, jsou to většinou silikony nerozpustné ve vodě. Profesionální šampony mohou také obsahovat silikony, ovšem většinou se jedná o takové, které jsou ve vodě rozpustné. Vlas jde tedy dobře umýt, správně chytá barvu a absorbuje výživné složky. A cena? Ano, profesionální je dražší, ale opět vyvážené jiným složením, účinkem, vyšší koncentrací a tedy potřebou menšího množství. Výsledkem je jen mírně vyšší cena a jistota zdravých a kvalitních vlasů.

Co radí odborníci?

Zeptali jsme se odborníků na slovo vzatých, co doporučují pro opravdu kvalitní umytí vlasů. A většina se shodla na tom, že vlasy je potřeba mýt dvakrát a rozhodně nevynechat kondicionér a jednou za čas použít i masku a něco výživnějšího. Samozřejmostí je správný výběr šamponu.

Výběr šamponu byste měli nechat na svém kadeřníkovi! Proč? Pravidelně se o vaše vlasy stará a velmi dobře zná charakteristiku vašich vlasů a složení jednotlivých produktů stejně jako jejich ideální použití. Můžete si myslet, že jsou vaše vlasy mastné, ale to může být např. důsledek mytí vlasů či použití nevhodného stylingu, v tu chvíli je šampon na mastné vlasy ne tou právě správnou volbou.

5 NEJČASTĚJŠÍCH CHYB PŘI MYTÍ VLASŮ

Na začátku jsme psali, že všichni děláme nějaké chyby při mytí vlasů. Pojďme se podívat na ty nejčastější a rovnou jsme požádali Martinu Růžičkovou ze Studia 4U, aby nám poradila, jak se jich vyvarovat a jaký je nejlepší postup.

  1. pozice při mytí – nejčastější chybou je mytí vlasů v předklonu (např. přes kraj vany). Ideální je vlasy umývat s hlavou zakloněnou. Díky přirozenému spádu vlasů tak lépe vymyjeme všechny produkty, vlasy se méně cuchají a zároveň dostaneme vodu na všechny části hlavy před šamponováním.
  2. množství produktu – většinou používáme zbytečně velké množství šamponu při mytí. Pokud máte pocit nedostatečné pěny, stačí přidat vodu, ne produkt. U kondicionéru pak dbejte doporučení výrobce a kadeřníka, ne vždy více znamená krásnější vlasy.
  3. pouze jedno mytí – nezapomínejte, že vlasy je potřeba umývat šamponem dvakrát po sobě. Prvním umytím zbavíme vlasy nečistot a zbytků stylingu a druhým mytím skutečně umyjeme vlas jako takový a dodáme mu potřebné pečující látky.
  4. špatná aplikace kondicionéru – před aplikací je potřeba vlasy prosušit ručníkem, jinak bude produkt stékat po mokrých vlasech a nevstřebá se. Kondicionér je potřeba aplikovat rovnoměrně do délek vlasů, a ne na pokožku hlavy (pokud k tomu není určený a nedoporučí vám to kadeřník). Dodržujte dobu působení a vlasy před opláchnutím ještě i s kondicionérem pročešte.
  5. nedostatečné vymytí produktů – veškeré produkty, které k mytí používáte, dostatečně pečlivě vymývejte.

Naše rada na závěr? Používejte profesionální produkty, jejich složení je k vlasům šetrné, respektují vlas i vlasovou pokožku a jejich cena bohatě vyváží příjemný pocit umytých vlasů a jejich zdraví.

Související produkty
    1. Davines NATURALTECH Energizing Shampoo 250ml
      Davines NATURALTECH Energizing Shampoo 250ml
      -16%
      Cena před slevou: 569,00 Kč 479,00 Kč včetně DPH
    2. Dusy Envité Moisture shampoo 250 ml
      Dusy Envité Moisture shampoo 250 ml
      -20%
      Cena před slevou: 167,00 Kč 133,00 Kč včetně DPH
    3. Dusy Envité Every Daily shampoo 250 ml
      Dusy Envité Every Daily shampoo 250 ml
      -20%
      Cena před slevou: 167,00 Kč 133,00 Kč včetně DPH
    4. Hair Company Inimitable Style Post Treatment Shampoo 250ml
      Hair Company Inimitable Style Post Treatment Shampoo 250ml
      -25%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 250,00 Kč včetně DPH
    5. Hair Company Inimitable Style Illuminating Shampoo 250ml
      Hair Company Inimitable Style Illuminating Shampoo 250ml
      -24%
      Cena před slevou: 335,00 Kč 256,00 Kč včetně DPH