Kategorie

5 důvodů, proč zvolit profesionální vlasovou péči

Víte, proč zvolit profesionální přípravky pro péči o vaše vlasy? Pojďme se společně podívat na tuto problematiku trochu více do hloubky. Může se zdát, že mezi šampony či kondicionéry nejsou žádné velké rozdíly. Ale je tomu skutečně tak? Více na našem blogu.

5 důvodů, proč zvolit profesionální vlasovou péči

Oblíbené téma všech internetových diskuzí – koupit si profesionální šampon od kadeřníka je plýtvání penězi, vždyť jsou všechny stejné a není v tom rozdíl. Opravdu? Podívejte se s námi na tuto problematiku trochu více do hloubky.

#1 Stav vlasu

Péče o vlasy je daleko komplexnější a složitější, než je jenom umýt a nějak vyživit. Šampon je sám o sobě důležitou součástí péče o vlasy, neslouží jen jako prostý mycí prostředek. Pro správnou volbu je potřeba určit stav konkrétních vlasů. Ne vždy, co si o svých vlasech myslíme, je pravda. Může se totiž lehce stát, že si myslíme, že naše vlasy jsou zničené a vysušené, kadeřník ovšem zjistí, že jsou na vlasech pouze nánosy vápníku z tvrdé vody či trpí pod vrstvou silikonů.

#2 Rada profesionála

Kadeřník je odborník a musí znát dokonale stavbu vlasu a díky tomu dokáže správně zvolit i pečující přípravky. Pracuje s různými produkty na denní bázi, zná a ví, co každý dělá. Představte si, že za den obslouží např. 6 klientek a každá má jiné vlasy, pro každou tedy využije svých vědomostí a aplikuje jiné produkty. Zná složení produktů a chápe, co která složka s vlasy dělá, proto umí doporučit ten správný šampon a kondicionér právě pro vaše vlasy, má je takzvaně „v ruce“. Kondicionér je must have, nezapomínejte na to.

#3 Složení šamponu

Největší rozdíl je mezi tím, zda vlasy VYPADAJÍ lesklé a zdravé, nebo zda skutečně JSOU zdravé a plné života. A tento rozdíl začíná právě u výběru šamponu. Levné šampony jsou vlastně jen navoněné saponáty se složkami, které vlas obalí, aby vypadal zdravě a byl hladký. Tady ovšem nastává problém. Tyto složky nejsou většinou smyvatelné vodou, proto se vrství na vlasech, časem se začnou vlasy cuchat (povrch je totiž lepkavý) a může špatně chytat barva nebo zesvětlovač. Vlas je totiž pod nepropustnou vrstvou udušený a podvyživený, protože jakoukoli výživu, kterou mu chcete dát, spláchnete při mytí bez toho, aby měla šanci se dostat přes tuto bariéru do vlasu. Pokud nemáte přirozeně pevné a odolné vlasy, dostaví se časem i lámavost vlasů.

#4 Čištění vlasů

Většina levnějších šamponů obsahuje ve vodě nerozpustné silikony, kterých je třeba se zbavit a vlasy tak vyčistit, pokud chodíte do salonu na barvení, střihání či jinou péči. Pokud tedy chcete, aby barva odpovídala vašim představám a možnostem vašeho vlasu, je potřeba na to vlasy řádně připravit. Pokud tedy používáte levnější šampony, je možné, že barva se rychleji vymývá, není tak intenzivní, vlasy nejsou lesklé… V případě správně zvolených profesionálních přípravků toto nehrozí, ty skutečně profi vlasy neobalují nesmyvatelnou vrstvou. V první chvíli se vám může zdát, že po profesionálním šamponu máte vlasy na dotek hrubé, to je proto, že se vlas otevírá a čistí… kondicionérem opět vlas a výživu uzavřete uvnitř a vlasy budou krásně hladké a lesklé.

#5 Finance

A finance? To je nejčastější připomínka – profesionální šampony jsou drahé a ty z drogerie levné. Mějme ovšem na paměti, že složení profesionálního šamponu je jiné, než šamponu z drogerie. Stejně jak jsou levnější šampony většinou méně koncentrované, musíte ho použít větší množství a tudíž ho spotřebujete rychleji, než profesionální, který je hustější a je ho potřeba méně. Ve výsledku jste na stejných, ne-li nižších penězích.

Já věřím svému kadeřníkovi, vždycky to byla trefa a vím, že chce, abych přišla i příště. A co vy?

Tento článek vyšel jako reakce na všechny internetové rady a porady a za uvedení fakt na pravou míru děkuji kadeřníkům Vysoké školy kadeřnické: Inka Marková, Jana Komínková, Martina Květová, Martina Růžičková, Izabel Trutz, Iva Krejčiříková, Petra Verbířová, Růženka Zemanová, Tereza Bošková, Michael Holinka, Veronika Dušková, Petra Toračová, Tereza Višňáková, Marie Jiříčková, Věra Škraňková, Marcela Blechová, Nina Krajčo.